Mi s-a făcut dor de pildele bunicilor mei, odinioară împărtășite, gandidu-mă că ar fi fost bine să mai trăiască și în prezent. Să pot să îi mai vizitez cu drag, cu mască sau fără, să îi mai ajut cu ceva prin bătătură, să le mai ușurez povara anilor grei și plini cu suferinți. Că tare au mai pătimit pe lungul drum al vieții!
Dar prin noianul de regrete, un gând îmi străbate conștiința și mă face să îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu au mai apucat și aceste zile pline de chin, pe care guvernanții noștri se luptă din răsputeri să le ofere oamenilor de vârsta a treia.
Bătrânii zilelor noastre au ajuns bătaia de joc a guvernanților patriei noastre. Care-or fi ei… că sunt din PNL, sau din PSD, ori că or fi din USR… pe viitor și din UDMR, …că doar politica românească e „cosmopolită” până în măduva oaselor!… ei vin și calcă în picioare orice regulă de bun simt, și de normalitate, privind viața oamenilor de rând și a bieților bătrâni care au realizat ceva pe lumea asta.
L-aș întreba pe domnul Câțu sau chiar pe domnul Ciucă, când dumnealor au văzut pe foarte multe posturi de televiziune că o bătrână care s-a adresat cu disperare unor reporteri, pentru a-și arăta propria viață in mizerie, nu i-ar fi mișcat câtuși de puțin?
O femeie simplă care a muncit 40 de ani, doamna Anghelina, trăiește în România lui Câțu, Johannis, Ciucă, Barna cu o pensie de 820 de Ron,…. și câți mai sunt ca dumneaiei!… se vaită pe la televiziuni că nu are cu ce să își acopere cheltuielile lunare, lumina, gaz, căldura, alimentele!


Oare câți ca dânsa ar fi in România lui 2021?… Aveți idee domnilor guvernanți?
Spunea această bătrână că o costă pe lună medicamentele „doar” 220 Ron, consolandu-se măcar cu atât, că sunt compensate! Curentul electric 200 Ron. Întreținerea 400 Ron. …Gata, praf şi pulbere o pensie!
Din ce să își mai cumpere alimentele, de bază, nu mai mult? Ulei, zahăr, pâine, cartofi, etc…?
Toți oamenii de presă au rezonat la durerea bătrânei că nu are cu ce trăi, cât și pentru toți ceilalți ca doamna Anghelina, …asta fiind soarta bătrânilor din ţara asta …Dar guvernul Câțu, Matu, Ciucă sau Măciucă nici că le pasă!
Aaaa, da …dumnealor din vară acum până în luna octombrie a anului curent aveau o mare preocupare „să fie instalate bancomate la sat a diferitelor sucursale de bănci, și toți pensionarii sa aibă pensia pe card pusă” -afirmaţie a reprezentantului Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, un no mame, bineînțeles …că vezi domne suntem un stat european! …Numai putin! M-ar interesa și pe mine: ce pensie are un belgian, sau neamț, sau francez? …Am deranjat cu întrebarea asta pe cineva din guvern sau vreun parlamentar? …Nu de alta dar m-a dat gata preocuparea aceasta a mitocanilor ăstora (că altceva nu sunt) puși în instituţii publice să aducă contribuție prin serviciul său cetățeanului de rând, pentru a trai mai bine.
Oare domnul ministru Virgil Daniel Popescu -Ministerul Energiei o fi văzut-o pe această bătrână vaietandu-se la televiziunii că are bani insuficienți pentru a-și plăti serviciile de bază, gazul, căldura și curentul?…Și câți alții oare or fi de vârsta sa cu un trai auster după o viață de muncă, zăcând în frig și în foame?!


Nu ar vrea și dumnealui, ministrul energiei să trăiască în casa doamnei Anghelina, măcar pentru 24 de ore, rece ca gheața, fiind nevoie sa te îmbraci chiar cu paltonul, ca afară?
Știm că Ministerul Energiei este acționar la compania de energie electrică „Enel”, având acțiuni 36 la sută, iar la compania de gaz „Engie” tot 36 la sută acțiuni. Bașca …în mod indirect, și acționar prin Fondul Proprietatea câte 11 la sută pentru fiecare din aceste două companii.
Păi orice român, nu numai categoria celor în vârstă, ar gândi în condițiile astea, că Ministerul Energiei ar putea intervenii oricând în stabilirea unor prețuri pe facturi mai de bun simț, adică cât să își poată permite românul de rând să își plătească consumul și să trăiască un trai decent… Vorbim de consumatorii casnici, care însumează doar 25 la sută din numărul de consumatori… Ce sa mai vorbim de marile firme, companii, etc… care reprezintă 75 la sută dintre toți consumatorii și se îndreaptă spre faliment?!
Domnule ministru al energiei Virgil Daniel Popescu și tot guvernul PNL mixat cu PSD, USR, și care s-ar mai fi prins la un ciolan gras… unde ați vrut dumneavoastră să duceți economia României în prezent? …Răspuns?
Ia să vedeți „bunele” intenții ale celor care ne conduc …din luna ianuarie anul curent am plecat de la un preț mediu de 125 Ron/megawatt energie activă, fără taxe, transport etc ….și am ajuns în luna noiembrie să avem oferte frumoase și colorate de la ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare in Domeniul Energiei) la energie electrică de nu mai jos de 800 de Ron și la gaz de nu mai jos de 600 de Ron…


Cred că aceste oferte au fost realizate ghidându-se după pensiile amărâților ăstora de bătrânii, cât și a doamnei Anghelina!…..Ha ha,ha, dar ce logică nebun- experimentală aveți domnii mei din guvern cât și ministerele de resort care ar trebui să ne și arătați că economia duduie, precum doar a spus mai marele vostru, Câțu!
Eu aș propune un lucru. Toți parlamentarii sa fie aleși de pensionarii cu pensii de mizerie, ca doamna Anghelina. Iar miniștrii în toate ministerele de resort să fie numiți tot de acești seniori, care își duc viața în sărăcie, frig și foame. …Ce ziceți? …Nu este o idee bună?
Atunci poate și Virgil Daniel Popescu, cu tot guvernul din care face parte dumnealui, cât și ceilalți miniștri și parlamentari ai țării, și-ar pune întrebarea ca și mine „oare ce mai fac bătrânii noștri în plină criză socio-economica, astăzi?”… Bineînțeles criză creată tot de ei!

Realizat de Florin Bădescu