Cât se fac de râs niste neica’nimeni care au ajuns în ministere și direcții, nu știu cum! Pic de umanitate și bun simț nu au pentru românul de rând, care plătește impozite la stat, până ajunge cocoșat de astă povară!

Începând de la ministresa Ioana Mihăilă și până la ultimul lucrător de DSP, se contrazic în declarații, se ceartă, se acuză, etc …pe posturile de televiziune și de radio, mai ceva ca pe șanț .Noi românii stăm și ne crucim de incompetenta lor, și pe deasupra nu putem face nimic încât să salvăm pe apropiații noștri de acest ucigaș invizibil sars cov 2. Cine ni-i aduce înapoi pe acești 4000 de morți?…Ar putea sa ne răspundă ministresa Ioana Mihăilă, prof.dr Robert Ancuceanu -Agentia Națională a medicamentului, și alți dobitoci din sistemul sanitar românesc, care știu doar sa se contrazică prin media, cu argumente ilogice și nefondate?


Am înțeles domnule prof Ancuceanu, că nu ai fost pe funcția de conducere a Agenției Naționale a Medicamentului din România în lunile aprilie și mai, și ai venit tocmai în iulie , de nu ai putut pune mata mâna pe această solicitare a CEO Terapia, pentru a produce medicamentul favipiravir in țară, dar trebuia să lași dracului orgoliu la o parte, și să vă ingriti toți din acest sistem, împreună cu competența matale, să avem în această perioadă , pe lângă vaccin, și antiviralele, plus antiinflamatorul Tocilizumab, pentru stadiile severe și critice ale covid 19!….Orice român simplu gândește așa! Numai domniile voastre nu!… De ce domnule Robert Ancuceanu nu v-a dat prin gând asta? De ce doamna ministresă Ioana Mihăilă nu v-a dat în gând asemenea lucru!


Dacă stați un pic și priviți la omul simplu de la țară, veți vedea cum se pregătește el de o posibilă viitură… își consolidează acoperișul de pe casă, își închide orătăniile din bătătură, își repară Șura, etc …Așa face un gospodar adevărat!
Oare epidemiologii domniilor voastre nu v-au anunțat că în toamnă ne vom confrunta cu un nou val epidemic, pandemic, ce o fi el?….destul de grav?…Însăși manualul simplu de epidemiologie menționează faptul că sezonul rece abundă de viroze respiratorii, organizate în epidemii, pandemii …..Sau literatura de specialitate nu vă interesează?
Cu adâncă tristețe mă gândesc ce ar fi zis și cum ar fi procedat un Iuliu Hațieganu, un Nicolae Gheorghe Lupu, un Victor Babeș, un Matei Balș, dacă ar fi văzut incompetența asta crasă la niste oi îmbătate cu vișine din vișinată in ministerul de resort?….Pe cuvânt! ….Mă rog la Dumnezeu pentru liniștea lor în groapă …..nu sa ii ierte Dumnezeu pe acești corifei a medicinei noastre! Au făcut prea mult bine pe acest pământ, recunoscuți fiind de o Europa întreagă, nu au păcate, dar se întorc în mormânt și somnul de vecii nu îl au liniștit la ce lipsă de profesionalism există în managementul sanitar in zilele astea!
Doamna Ioana Mihăilă, marea ministresă a sănătății, d-nule Robert Ancuceanu, mare șef mata pe la Agenția Națională a medicamentului, știți domne cat de apreciată a fost școala românească de medicină de-a lungul timpului, știți domne cine a fost prof Ion Cantacuzino și ce a făcut pentru medicina noastră, cât și pentru cea europeană?….Întreb și eu așa crucindu-ma, că nu am ce să fac mai mult în aste vremuri.!
Din anul 1921, am fost ani la rând într-o mare concurență cu institutul Pasteur din Franța, datorită acestui om minunat Ion Cantacuzino, in ceea ce însemna epidemiologia și producerea serurilor pentru eradicarea unor boli grave ce decimau mii de suflete în toată lumea.
Iar domniile voastre zac în prostie in timpurile de azi! ….Sau nu …ba, avem alte preocupări moderne de 2021, cum ar fi: întâlnirea la Vila Lac a președintelui Klauss Johannis cu Nicolae Ciucă,… ceilalți 4 vicepreședinți PNL, și întreaga liotă a lor….ba chiar trepăduși ăștia in coada, că de alde ministresa Ioana Mihăilă și alții tăntălăi că ea ….sau ca ei toți.
Nu politica salvează România de pandemie, ci aprovizionarea pe lângă vaccin, cu antivirale și antiinflamatoare, pentru că asta cer medicii care se ocupă de pacienți! Lăsați chermezele de partid, că pier suflete nevinovate, putând fi chiar salvate!
Pentru o blestemată de hârtie -solicitare sau ce o fi fost ea … stați pe posturi de televiziune să vă încăierați? ….Vezi Doamne că s-a pierdut, și unde este și nu mai este, ….și uite așa pierdem vremea și ardem gazul de pomană!
Domnule prof Ancuceanu cum poți să spui că ,,favipiravirul nu reduce mortalitatea”? ….Dar faptul că iei in primele 24 de ore favipiravir și nu mai ajungi in stadiile severe și critice în terapie intensivă nu vă pune pe gânduri?…..Serios de unde logica asta medicală la dumneavoastră
Și ierte așa…… noi românii stăm cu inima cat un purice și asistăm la inepțiiile, contrazicerile și încăierările celor care activează în sistemul sanitar, bineînțeles având un preț de import la favipiravir de 300 de Ron, in loc sa avem un preț de fabricație internă de doar 170 de Ron, ….și pe deasupra mai este folosit doar in anumite unități medicale ….ca așa e la noi, preferențial tăticu!
De ….ce sa facem? …Știm bine că războiul crează criză, iar criza crează speculă! Apoi la așa popor bogat, băgăm mâna în sac, chiar până la fund!

Realizat de Florin Bădescu