Crimă: Mafia politico – economică a confiscat instituțiile publice din Olt și calcă pe cadavrele nevinovaților!
SC MARCONF și Badiţă Ghe – victimele grupărilor mafiote din Olt, de la Consiliul Judeţean Olt, Garda de Mediu Olt, APM Olt, ANAF Slatina, Inspectoratul de Construcţii Olt, Agenţia de Gopodărire a Apelor Române Olt, IPJ Olt, Parchetul Tribunalului Olt!

Filmul este pură ficțiune pe lângă realitatea fabricată de mafia politico – economică din judeţul Olt și, nu numai, chiar de la nivel central.
Recentele evenimente politice din țara noastră şi din Republica Modova demonstrează că zicala „Viața bate filmul” se potrivește situațiilor reale și enunțate de mass media.
Demiterea Guvernului prin moţiune de cenzură, la care au participat şi unii dintre liberalii adepţii fostului premier Ludovic Orban, crează o situație de haos aşa cum le place hoţilor din instituțiile publice. Haosul este menţinut şi de către funcționarii Poliţiei, Parchetului și Instanţelor, de sus până jos, fără de care reuşita hoţiilor nu poate fi realizată.
Toată această conjunctură de tip mafiot în judeţul Olt este creată de însăşi oamenii puterii, de ieri şi de azi, ce schimbă “blana” politică pentru a-şi menţine privilegiile şi de a-şi crea alte avantaje, mărindu-şi averea ilicită ce nu este inventariată și confiscată de nimeni!
Cum se spune:”Toţi pentru unul și unul… de la toţi!”
În cazul SC MARCONF și SC POND STAR, reprezentantului acestora, Badiţă Gheorghe de la Piatra Olt, Mafia din Olt înteţeste represiunile pentru motivul de a se opri ilegal, prin orice mijoace (de tip mafiot!), activitatea economică a acestor persoane ce constă în executarea unei lucrări de construcție a unui iaz piscicol şi a prelucrării materialelor provenite din excavare, asa cum este de fapt autorizaţia de construcție.
Însă oprirea activitătii economice se realizează de către mafia politco-economică pentru că funcţionarii din instituţiile publice sunt numiţi prin această strategie criminală și astfel mafioții coordonează activitatea prin funcționarii numiţi cu acest scop în toate instituţiile statului român din teritoriu, respectiv, Consiliul Judeţean Olt, Garda de Mediu Olt, APM Olt, ANAF Slatina, Inspectoratul de Construcţii Olt, Agenţia de Gopodărire a Apelor Române Olt, IPJ Olt, Parchetul Tribunalului Olt.


Garda de mediu şi Agenţia de Gopodărire a Apelor Române Olt au aplicat recent amenzi de valori mari, urmărindu-se scopul de a distruge persoanele juridice şi persoana fizica Bădiţă Ghe.
Trebuie reamintit că ANAF a confiscat ilegal anterior veniturile SC MARCONF realizate legal din activitatea de construire a iazului piscicol şi de prelucrare a materialului excavat în baza autorizaţiei de construire ce nu a fost luată în seamă de această instituţie cu scopul vădit de a prejudicia pe orice cale şi prin orice mijloace ilegale persoanele în cauză.
Însă ceea ce nu pot să facă ei, ca funcţionari ai unor instituţii administrative, sub directa coordonare a Mafiei, au cerut ajutorul funcţionarilor din Poliţie şi Parchet pentru ca prin acţiunea încrucișată a acestora să se întreprindă anchete penale, urmărindu-se condamnarea persoanei în cauză, dusmanii de clasă ai Mafiei, în cazul acesta, numitul Bădiță Ghe.
În acest sens, de mult timp se află în lucru dosare penale având acest caz al SC POND STAR şi SC MARCONF prin reprezentantul lor Badiţă Ghe, iar ultimul dosar nr. 29/p/2017 ce se află în cercetare la IPJ Olt şi Parchetul Tribunalul Olt, sub autoriatea procurorului Negrilă Claudiu Constantin este dovada clară că procurorul şi poliţiştii ce instrumentează cauza sunt membrii grupărilor infracționale ce acționează cu predilecţie după un plan bine stabilit de Mafia din zonă cu scopul de a se urmări represiunea nedreaptă asupra persoanelor vizate de anchetă şi distrugerea oricărei activități prestate legal.

În cauza penală 29/p/2017 procurorul Negrilă Claudiu Constantin nu a ţinut seama de nicio plângere motivată în drept şi în fapt, şi cum oare ar ţine seama când acesta are trasată sarcina de la conducerea Mafiei să calce pe cadavre.
Recent acest procuror a respins plângerea împotriva schimbării încadrării juridice şi prin care i s-a demonstrat că activitatea desfășurată de SC POND STAR şi SC MARCONF SRL nu reprezintă o activitate de exploatare minieră, așa cum precizează si ANRM (Autoritatea Naţionala de resurse Minerale), autoritate a statului ce decide în această arie de competenţă reglementată prin lege, Legea Minelor. Acesta este un motiv fundamental al inexistenţei unei fapte contravenţionale şi, cu atât mai mult, a unei fapte penale, după cum am mai precizat în anterioarele articole.
Dar această cauză, sub toate aspectele, a fost în instrumentarea altor procurori, Marin Călușaru și Aspra Adrian,Lia Sorin de la acelaşi Parchet al Tribunalului Olt, un alt aspect important al procedurii penale, care au decis clasarea pe motiv că fapta nu există.
Procurorul Negrilă Claudiu Constantin avea obligaţia legală să claseze -și din această cauză- orice plângere depusă cu același obiect sau reluată din dosarele anterioare, disjunse sau reunite, pentru că această cauză a fost cercetată și s-a dispus clasarea, soluţie ce trebuia dispusă pe baza principiului ne bis in idem, fundamental pentru statul de drept, ce stabilește că nimeni nu poate fi urmărit sau pedepsit penal de două ori pentru aceeași infracțiune.

Ori, pentru Mafie nu poate fi aplicat niciun principiu şi nici o lege!
Represiunea împotriva SC Marconf și Bădiţă Ghe continuă sub autoritatea Mafiei din judeţul Olt încurajată de pasivitatea Procurorului General al României care de mai multe ori a fost sesizat cu acest caz și căruia i s-a demonstrat crima săvârşită de poliţişti şi procurorul Negrilă Caludiu Constantin sub autoritatea Prim Procurorului Anca Anuţa al Parchetului Tribunalului Olt!
În Republica Moldova, după cum bine se cunoaşte la acest moment, Procurorul General este cel care se face vinovat de încălcarea Legii iar el este pus acum sub acuzare, ceea ce la noi, deocamdată, nu se realizează existența statului de drept şi că nimeni nu este mai presus de lege.

Însă un caz de-a dreptul revoltător şi criminal este al firmelor controlate de baronul PSD, Marius Oprescu, Preşedintele PSD Olt şi Preşedintele CJ Olt, care au excavat fără autorizaţie, a inlocuit balastul din straturile freatice I, II si III cu deseuri orasanesti, constructii agricole, a produs dezastru ecologic prin contaminarea panzelor de apa freatica. şi fără a se stabili vinovăţia de către organele de urmărire abilitate, așa cum era legal în aceste cazuri. Desi apa din fantani a devenit rosiatica si nu se poate consuma, Adi Barbu de la SGA Olt, pentru a- si acoperi prietenul de infractiuni Marius Oprescu, afirma ca apa din zona “nu este contaminata”.
Astfel, în Piatra Olt, sediul afacerilor necurate ale lui Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt şi al grupării sale de interese oculte se demonstrează crima organizată din zonă prin infiltrarea lui Nicușor Rada în administrația locală, afacerile ilegale desfășurate în zonă de baronul Oprescu au fost tot timpul protejate și ajutate să se dezvolte de instituţiile administrative controlate chiar de el, dar şi de IPJ şi Parchet care nu au dat curs sesizărilor penale depuse de persoanele fizice interesate pentru o viață normală.

În prezent, firmele baronului Oprescu dețin în extravilanul localității peste 600 hectare de teren arabil, plus izlazul localitatii Piatra Olt T126 cu suprafata de 132 ha, terenuri care au fost împânzite cu balastiere, dar acesta exploatează în regim de arendă si peste 1000 de ha, terenuri de pe urma cărora sunt încasate subvențiile APIA, inclusiv pentru suprafetele transformate in balastiera (T122, T125, T126, T134, T135, extravilan Piatra Olt, jud. Olt). Din imaginile surprinse recent în zonă se observă modul în care acționează firmele baronului Oprescu.

Zeci de mii de tone de balast sunt extrase zilnic, cu ajutorul unei elinde și al unui greifer. Utilajele au fost achiziționate din Germania și sunt evaluate la peste două milioane de euro. Are balta peste! Aceste utilaje au fost aduse pentru a extrage balastul de la mare adâncimea, de la peste 60 de metri, lucru interzis însă de legile în vigoare. Teoretic, excavările nu trebuie să depășească adâncimea maximă de opt metri, decât în cazuri speciale (vezi articolul: S.O.S. –Satul MĂRGHENI în PERICOL de DISPARIȚIE!!!). Ce trece peste această adâncime constituie un real pericol, deoarece impune SPARGEREA straurilor de marna (asa cum s-a si intamplat in T134, T135 extravilan, Piatra Olt, judetul Olt) unde au fost sparte straturile I si II de marna fara nicio autorizatie de spargere a straturilor de marna. Și pentru că s-a depășit de mult această limită, iar balastul extras a fost inlocuit (pentru a nu plati redeventa aferenta cantitatii de balast extras) cu deseuri de constructii orasanesti, agricole, etc. Lacurile unei ferme piscicole înființate în extravilanul orașului Piatra Olt, tarlalele T123 și T124, sunt acum în mare pericol. Obiectivul a fost dezvoltat în baza autorizației de construire nr. 15/15.04.2019, document eliberat de Primăria Piatra Olt. La începutul acestui an, chiar în proximitatea acestui obiectiv, în tarlaua T122, CFM INVESTIȚII si anume in amonte, din punct de vedere al circulatiei panzei freatice, a început excavarea, sub pretextul implementării proiectului “Exploatare în terasă Piatra II – cu realizarea iaz piscicol”, o altă afacere controlată de baronul Oprescu, si care afecteaza grav si irecuperabil obiectivul “ Ferma piscicola in sistem intensiv, T123, T124 extravilan Piatra Olt aflat in aval, din punct de vedere al circulatiei panzei freatice, de T122 unde s-au executat excavatii iar balastul a fost inlocuit cu deseuri diverse contaminand tot din aval inclusiv ferma piscicola din T123, T124 si fantanile oamenilor din Margheni- Brancoveni.


Excavarea era demarată doar în baza avizelor eliberate de Agenția pentru Protecția Mediului Olt și de Serviciul de Gospodărire a Apelor Olt, două instituții publice conduse de directori sclavi ai baronului PSD OLT prin numirea politică a acestora. La acel moment, CFM INVESTIȚII nu deținea autorizație de construire și nici avize de scoatere a terenului din circuitul agricol, fapte deosebit de grave. Sesizați, inspectorii Gărzii de Mediu Olt fac deplasarea la fața locului și constată toate aceste nereguli, dar nu formulează plângere penală si complice, impreuna cu Primaria Piatra Olt, Prefectura, SGA Olt, ISC etc fabrica inscrisuri false care sa ascunda infractiunile comise de societatile (Mineral Port, CFM Investitii) ce lucreaza pentru profitul lui Marius Oprescu.


În consecință, urmare a acestor sesizări, lucrările în tarlaua T122, T125, T126, T134, T135 sunt stopate. Mai mult de atât, societatea CFM INVESTIȚII este obligată să aducă terenul la forma inițială, prin umplerea gropilor cu materialele extrase inițial (pietriș, nisip) şi după, acoperirea pânzei freatice cu pamânt. Numai că această aducerea a terenului la forma inițială nu avea să fie realizată de CFM INVESTIȚII în termenii și condițiile impuse de Garda de Mediu. În locul pietrișului și nisipului excavat, resurse ce fuseseră deja comercializate, CFM INVESTIȚII astupă golurile cu deșeuri orășenești (gunoi menajer), cu gunoi de grajd și deșeuri de construcții. Apoi, peste tot acest focar de infecție, firma așterne un covor de pământ, material rezultat din excavare. Astfel, prin acest procedeu ilegal, toate neregulile și infracțiunile comise cu complicitatea instituțiilor statului păreau îngropate. Cel puțin pentru moment. Însă în apa pârâului Jugălia apar primele semne că zona fusese deja infestată. Apa pârâului care se varsă în Râul Olt devine roșiatică, capătă un miros greu și este contaminată cu bacterii periculoase și compuși chimici periculoși. Aceste aspecte deosebit de grave sunt aduse și la cunoștința Prefectului de Olt. În acest sens este dispus de urgență un control la fața locului.

Ajunsă în zonă, comisia mixtă de verificare, formată prin ordin de prefect, o glumă, de altfel, se limitează și consemnează în procesul verbal doar următoarele aspecte: “Terenul vizualizat avea o suprafață plană, fără a prezenta denivelări, excavații sau alte forme de exploatare. S-a constatat că suprafața respectivă a fost reamenajată recent prin întinderea solului pe suprafața plană, deoarece nu exista vegetație”. Atât și nimic mai mult. Nicio vorbă despre contaminarea Pârâului Jugălia şi a pânzei freatice din straturile I, II şi III sau despre faptul că în locul balastului extras fuseseră introduse deșeuri. Practic, comisia de control, din rândul căreia nu făcuse parte niciun reprezentant al societății civile (deși ar fi trebuit!), nu ridicase nicio probă fizică sau chimică de la fața locului pentru stabilirea adevărului. În loc să aplice principiul: poluatorul plătește, cei din comisie au mers pe repede-nainte și și-au întemeiat întregul procesul verbal de constatare doar pe simțuri, adică pe “dovezile” colectate cu privirea (“terenul vizualizat”).
Un caz similar a fost sesizat şi în comuna Ghimpeţeni unde Primarul PSD, fost PNL, care a excavat ilegal terenul din albia pârâului, situație sesizată de mai mulţi consilieri locali şi constatată chiar de Curtea de Conturi, iar Prefectul (persoana actuală Florin Homorean!) nu a dispus nicio măsură, deşi avea această competență şi anterior și experienţa ca fost director al Garzii de Mediu.

Însă ce (nu) ştie lumea este că totul se învârte în jurul …şpăgilor, pentru care indivizii ce deţin aceste funcţii de conducere sunt experți!

Ziarul liga dreptăţii