Fostul agent de circulație Claudiu Vasile, făcut polițist la apelul de seară, pe filiera via Poboru-Teleu, după ce a ascuțit o vreme creioane pe la Serviciul Logistică, este acum mare ofițer la Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) din cadrul IPJ OLT. O chestie de imagine. Din cauza actelor de corupție și a abuzurilor comise de o parte a lucrătorilor de aici, imaginea acestui serviciu polițienesc are mult de suferit la acest capitol. Actualul adjunct IPJ OLT, comisarul Ion Mihalache, vine tot din SICE OLT. Din cauza metehnelor deprinse la SICE, IPJ OLT a fost recent târât într-un scandal de proporții, pe tema concursurilor aranjate, unde s-a lăsat cu control venit de la Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR). Concursurile blătuite de la nivelul IPJ OLT nu reprezintă o practică nouă, ci o cutumă. Prin astfel de practici, mai mulți agenți de poliție au fost ridicați în grad superior, fiind făcuți ofițeri, cu toate că mulți dintre aceștia nu știu să lege două fraze. Tot prin mecanismul acestor concursuri aranjate au fost introduse în sistem și beizadelele potentaților locali. Printre agenții transformați în ofițeri la locul de muncă se numără și polițistul Claudiu Vasile de la SICE.

Nu cu mult timp în urmă, ,,milițianul” Vasile, în timpul unui control, și-a permis să pună mâna pe telefonul personal al unui agent special Liga Dreptății, Filiala Piatra Olt, și să-l manevreze abuziv, ștergând fotografiile și filmulețele stocate în memoria dispozitivului. Binențeles că individul s-a ales cu o plângere penală pe numele său. Dar lucrurile nu trebuie să se oprească aici! Agentul Claudiu Vasile (o să-i spunem așa pentru că individul nu se ridică la nivelul funcției pretins, oricum o calificare profesională obținută în condiții suspecte), trebuie verificat de organele în drept și în ce privește averea acestuia. Polițistul de la SICE OLT este posesor de vilă, construcție ridicată în municipiul Slatina. Valoarea acestui imobil, cu toate dotările de care dispune, inclusiv piscină, sare lejer de suma de 500.000 euro. Evident, raportat la veniturile familiei sale, agentul de poliție Claudiu Vasile nu poate justifica sursa acestor investiții. Recent, acesta a achiziționat și un autoturism în valoare de 30.000 de euro. De unde atâta bănet?! Soția polițistului Vasile este o simplă coafeză, așa că iese din schema producerii veniturilor mari. Există chiar și o poveste legată de meseria soției agentului Vasile. Cu ceva timp în urmă, polițistul Vasile ar fi avut în lucru un dosar penal prin care președinta Artei Meșteșugarilor Slatina, Florina Păuna, era anchetată de fapte de delapidare. La un moment dat acest dosar a dispărut, dar după ce în prealabil fusese semnat un contract de închiriere pentru un spațiu din patrimoniul Artei Meșteșugarilor, pe numele soției polițistului Vasile. Frumos!

Statistic s-a stabilit că, cheltuielile lunare cu întreţinerea unui astfel de pasiv (vilă cu piscină) se situeză în jurul cifrei de 1,5 % din valoarea imobilului adică cca 7500 lei/lună.
La aceste cheltuieli, dacă se mai adaugă contra valoarea coşului minim de existentă, uşor se poate constata că, cheltuielile lunare ale familiei Claudiu Vasile depăşesc cu mult veniturile legale ale familiei, ceea ce
demonstrează înca o data dependenţa totală a ofiţerului Claudiu Vasile de bunul plac al mafiei PSD „Oprescu-Stănescu” care îi facilitează sa-şi completeze „necesarul zilnic ”– MAFIA nu face niciodată gratuităţi.

Firma prietenului său Sorin Păduraru, CONDOR PĂDURARU este implicată în numeroase contracte ilegale cu statul și în construirea ilegală a unui hotel în Slatina, clădire deținută de firma soțului magistratei Anca Elena Anuța, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Un alt agent de poliție, devenit acum mare șef interimar la SICE OLT este polițistul Dan Nicu. Cu vilă în Salcia și soția șefă la Secția de Penal a Tribunalului Olt, acesta se închipuie șeful IPJ OLT. De ceva timp se fac manevre în acest sens, pe baza unor comenzi venite din biroul șefuluui PSD OLT, Marius Oprescu. Va urma!

Ziarul liga dreptăţii