Acest fapt scoate în evidență complicitățile dintre patronul firmei IRVEN COM SRL și șeful administrației locale, Emil Moț. Acționar unic la SC IRVEN COM SRL este Ion Anuța, soțul Elenei Anuța, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Elena Anuța ocupă această funcție din 15 iulie 2015, mandat care a fost prelungit în data de 15 iulie 2021 cu încă șase luni de zile, până la ocuparea postului prin concurs. Despre interimatul procuroarei Anuța la șefia Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt se spune că reprezintă o poată neagră prentru justiția din Olt. Sub mandatul magistratei Anuța, mai multe dosare grele au fost închise ilegal sau ținute la sertar. De asemenea, este cunoscut faptul că procuroarea Anuța este nașa procurorului Marin Călușaru, șeful Serviciului Teritorial DNA Craiova. Se spune că prin intermediul acestei relații, mai mulți politicieni din județul Olt ar fi protejați de brațul lung al legii (Paul Stănescu, Marius Oprescu, Liviu Voiculescu etc). În condițiile date, este explicabil faptul de ce autoritățile locale au închis ochii atunci când au autorizat o clădire ridicată ilegal în municipiul Slatina, imobil aflat în proprietatea firmei patronate de soțul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Terenul pe care a fost ridicată clădirea de pe strada Basarabilor nr. 28 a fost cumpărat de firma IRVEN COM SRL în 23 iulie 2001.
Pe acest loc se afla, la vremea respectivă, o casă veche, construită în 1967. În 2015, vechea casă este demolată și sunt demarate lucrările pentru construirea unei noi clădiri, prevăzută cu spații de birouri în regim de chirie. Lucrările la acest obiectiv aveau să fie executate de societatea CONDOR PĂDURARU, firma unui controversat om de afaceri local, implicat în dosare de fapte de corupție, toate finalizate în favoarea acestuia. Există o explicație. Patronul firmei CONDOR, Sorin Păduraru, a beneficiat la maxim (și beneficiază în continuare) de pe urma relației speciale avute cu soțul procuroarei Anuța. Despre autorizația de construire eliberată de Primăria Slatina, cea cu nr.266/08.07.2015, se spune că ar fi fost dată cu încălcarea cadrului legal. În acest sens, pe lângă nerespectarea distanței minime față de linia de hotar (autorizația fiind eliberată fără acordul vecinilor: o casă și o scară de bloc), Primăria Slatina ar fi încălcat și prevederile HG nr.525/1996 pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism.
Potrivit acestui regulament, autorizarea executării construcțiilor care, prin destinație, necesită spații de parcare se emite numai dacă există posibilitatea realizării acestora în afara domeniului public. În circumstanțele date, cum a obținut firma IRVEN COM SRL autorizația de construire, atâta timp cât în zonă nu există nici măcar un loc de parcare? De asemenea, cu ce drept a emis Primăria Slatina mai multe decizii administrative în 2020, acte prin care clădirea ridicată ilegal pe strada Basarabilor nr. 28 era intabulată ca Hotel cu regim de înălțime S+P+4E? Inițial clădirea fusese prinsă în proiect cu altă destinație, cea de birouri. În acest sens, Primăria Slatina a emis trei acte administrative, cu numerele: 37260/25.05.2020; 37263/25.05.2020; 38095/28.05.2020, toate semnate de primarul Emil Moț. În mod normal, pentru schimbarea destinației clădirii ar fi trebuit emisă o altă autorizație de construire, lucru care nu s-a întâmplat. Evident, cazul reprezintă o demonstrație tipică de abuz de putere, fapte comise de persoane care se cred deasupra legii. Însă acest lucru nu este în regulă deloc.
În mod normal, acest caz ar trebui să intre în atenția procurorilor. Dar care procurori?! Vă mai prezentăm, pe scurt, încă un caz în care apare implicat tot soțul prim-procurorului Elena Anuța. În 2017, patronul firmei IRVEN COM SRL, Ion Anuța, este acuzat de cei de la DISTRIBUȚIE ENERGIE OLTENIA SA de furt de energie. În acest sens, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina este constituit Dosarul penal nr.11021/311/2017. Numai că, așa cum era de așteptat, procurorul de caz clasează rapid cauza, deși dovezile în speță sunt zdrobitoare. Contestată în instanță, ordonanța de clasare este menținută de Judecătoria Slatina. Astfel, plângerea formulată de societatea DISTRIBUȚIE ENERGIE OLTENIA SA este respinsă ca nefondată de judecătorul Paulică Dumitrescu. Pe principiul: ,,dreptate până la capăt”, după un timp, magistratul Paulică Dumitrescu este promovat la Secția de Penal a Tribunalului Olt, instanță care judecă dosarele întocmite de subalternii prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
Pentru a ascunde faptul că SC Marconf SRL a fost obligată, ilegal să achite la BRD, Banca Românească şi Banc Post de zece ori suma împrumutată, prin procurorul al Parchetului dpl Judecătoria Slatina- Pavel Marinel a sustras şi distrus cca 700 de file din dosarul 1443/P/2017 instrumentat de Parchetul dpl Judecătoria Slatina (a se vedea „Situaţie bizară în dosarul 1443/P/2017” – Ziar Liga Dreptăţii)
Pentru aceste „merite” şi multe altele prim-procurorul Pavel Marinel a fost avansat la DNA Craiova pentru a prelua funcţia de Şef DNA.
Ce mişto! Dacă asta este aplicarea “legii” în Oltenia!
Ziarul liga dreptăţii