Este halucinat ce se întâmplă în extravilanul arondat orașului Piatra Olt, o localitate peste care primar este acum Nicușor Rada, cumnatul președintelui CJ OLT. Baronul Oprescu este și șeful Organizației PSD OLT. Din imaginile surprinse la fața locului reiese faptul că aici se lucrează de zor la balastierele deschise ilegal de acoliții baronului Oprescu. Zeci de mii de tone de balast sunt extrase zilnic cu ajutorul unei elinde și al unui greifer, utilaje aduse din Germania, investiții evaluate la peste două milion de euro. Toată această afacere cu balastiere este nelegală, cap-coadă, deoarece subzistă cu încălcarea legislației în vigoare. Mai exact, informațiile din documentele puse la dispoziție de autoritățile locale și centrale se bat cap în cap. Potrivit unui răspuns dat de Primăria Piatra Olt, de aici au fost eliberate autorizații de construire pentru UNIMINERAL  SRL, redenumită apoi BALKAN AGREGATE GRUP SRL, pentru firmele UNIMINERAL GRUP SRL și CFM INVESTIȚII SRL, în tarlalele 122, 125, 126, 134 și 135. Însă legalitatea acestor autorizații este contrazisă de către cei de la Direcția Județeană pentru Agricultură Olt (DAJ OLT). Potrivit răspunsului înaintat de DAJ OLT, pentru tarlalele 122, parcela P1, T125, T126, T132, T133, T134, T135, terenuri situate în extravilanul orașului Piatra Olt, nu au fost emise decizii pentru aprobarea scoaterii din circuitul agricol, o condiție de fond, în absența căreia nu se puteau elibera autorizații de construire. În consecință, rezultă că actele eliberate de Primăria Piatra Olt pentru societățile în cauză au fost emise ilegal, prin abuz în serviciu și fals intelectual.

Cine se face vinovat de comiterea acestor fapte? Facem precizarea aici că primăria din Piatra Olt este condusă, de mai bine de douăzeci de ani, de edili proveniți din rândurile PSD. În ultimii ani, de eliberarea acestor autorizații s-ar fi ocupat cumnatul președintelui PSD OLT. În prezent, Nicușor Rada este primarul localității Piatra Olt. Însă lucrurile par să fie și mai încurcate.  În urma unui răspuns oficial remis de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) rezultă că au fost eliberate mai puține permise de exploatare de câte zone sunt exploatate în fapt pe raza orașului Piatra Olt. Conform acestei adrese, din 2010 și până în prezent, ANRM a eliberat permise de exploatare doar pentru societățile UNIMINERAL GRUP SRL, CARPAT AGREGATE NATURALE SRL, MINERALPORT și CFM INVESTIȚII, și numai în perimetrele aferente tarlalele T122, P1, T124, P1, și T135, P1 și P2. Cu alte cuvinte, Primăria Piatra Olt a emis autorizații de construire pe numele societății UNIMINERAL SRL (în 2008 pentru Tarlalele T134 și T135; în 2012 pentru T125, T134, T135; în 2013 pentru T126) iar firma în cauză a exploatat ilegal terenurile respective, deoarece societatea nu deținea și permise de exploatare eliberate de ANRM. De partea cealaltă, chiar dacă firmele UNIMINERAL GRUP SRL, CFM INVESTIȚII, CARPAT AGREGATE NATURALE SRL și MINERALPORT figurează ca deținătoare de permise de exploatare date de ANRM, firmele în cauză au acționat și acționează ilegal în zonele respective, în baza unor autorizații de construire eliberate în mod fraudulos, potrivit răspunsurilor emise de MADR și DAJ OLT.

Cu toate că organele statului au fost avertizate de dezastrul comis în zonă, urmare a exploatărilor masive și ilegale, reprezentanții acestor instituții se fac că nu văd și aplică politica struțului. Firmele în cauză se află sub protecția baronului de Olt, Marius Oprescu, lucru știut bine de oamenii legii. La o simplă estimare, prejudiciul adus bugetului consolidat al statului se ridică la peste 33 milioane de euro, sume de bani ce ar fi fost evazionate de către firmele protejate de baronul Oprescu, prin sustragerea de la plata taxelor legale. Cu toate că firmele acționează în arii protejate, gropile excavate de firmele țepare sunt umplute acum cu deșeuri de toate felurile, gunoaie menajere și deșeuri rezultate din demolări, din construcții sau renovări, toate strânse de pe raza orașului Piatra Olt. Aceste operațiuni au fost demarate cu scopul de a ascunde jaful comis. În urma acestor operațiuni ilegale, pârâul Jugălia a fost infestat și contaminat. Există pericolul ca întreaga pânză freatică din zonă să fie contaminată. În pericol de dispariție este și satul Mărgheni, ce aparține de comuna Brâncoveni, din cauza stratului de marnă spart de utilajele balastierelor înființate ilegal de oamenii lui Oprescu. E grav, foarte grav!!!   

Ziarul liga dreptăţii