Societăți căpușe ale PSD Olt sug bugetul Consiliului Județean Olt și veniturile populației din Județul Olt

În fiecare zi poți afla date şi informații despre activitatea infracțională a interlopilor politici şi asociații lor și numai astfel poți constata cum se fură avuția locală dar si națională de către cei care sunt la butoanele puterii locale sau centrale.
Județul Olt cu emblema pusă de curând chiar de un lider politic ca județ roșu este unul fruntaș în întrecerea… roșie(hoţie). Liga Dreptăţi şi-a propus şi a declanșat un război împotriva epidemiei de corupție ce afectează de 30 de ani județul Olt (şi nu numai!)

Recent am formulat un DENUNȚ
Împotriva persoanelor, gruparea infracțională condusă de Marius Oprescu, Președintele Consiliului Județean Olt,care continuă să confunde instituția Consiliului Județean Olt cu propria gospodărie şi afacere în detrimentul populației acestui județ iar pentru faptele de hoție nu au răspuns penal până în prezent.Acest lucru s-a întâmplat pentru că nicio autoritate a statului român nu s-a sesizat,dar şi pentru faptul că ei au deținut până în prezent influență la toate acele instituții si functionari de la București.Gruparea de interese si hoție este compusă din:
-Oprescu Marius, președintele Consiliului Judetean Olt si presedinte al
Organizației PSD OLT;

  • Călin Marian, director general al SC OLT DRUM SA, CUI 10881110
    J28/288/1998, Str. Depozitelor, nr. 15, Slatina, Olt;
  • Postolache Claudiu, director al SC MINERALPORT SRL, CUI 36526740,
    J28/668/2016, Str. Traian, nr. 194, oras Piatra Olt, judetul Olt,
  • Codin Marius Petrisor, actionar unic administrator al SC CFM INVESTITII,
    J40/18052/2006, CUI 19180255, cu domiciliul in oras Piatra Olt, str. Florilor, nr. 17
    (bloc ANL),
    -Armanschi Alberto, președinte al Consiliului de Administratie al SC OLT
    DRUM SA,
    -Buiculescu Ion, cenzor al SC OLT DRUM SRL.
  • Mitroi Marius, membru al Consiliului de Administrație al SC OLT DRUM SA,
  • Popa Ion, membru al Consiliului de Administrație al SC OLT DRUM SA director economic al SC OLT DRUM SA,
    -Popescu Doru, director tehnic al SC OLT DRUM SA,
  • Și altor persoane necunoscute(complici ai celor sus mentionati) cu responsabilități în cadrul acestor instituții, respective,CJ Olt si SC Olt Drum SA,
    pentru săvârșirea infracțiunilor de:
    · Abuz în serviciu, faptă prev şi ped de art. 297 cp,
    · Conflict de interese, prev. şi ped de art. 301 cp,
    · Fals intelectual prev. şi ped de art. 321 cp,
    · Uz de fals, prev. şi ped de art. 323 cp,
    · Trafic de influență, prev. şi ped. De art.291 cp,
    · Delapidare, prev. şi ped. De art.295 cp,
    · Evaziune fiscală faptă prev. şi ped de Legea 241/2005,
    · Spălarea banilor, faptă prev. şi ped art. 268 cp
    · Coroborat

cu disp. Art. 12 alin.1 lit a si disp. Art. 13 din Legea 78/2000 repub,fapte săvîrșite prin inițierea si constituirea unui grup infracțional organizat fapta prev. si ped de art. 367 cp,infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție În fapt, prin prezentul anunț, probăm săvârșirea infracțiunilor sus amintite prin date concrete si extrase din activitatea economică si contractuală a CJ Olt și , respective, SC OLT DRUM SRL.
În principiu, precizăm că SC OLT DRUM SA este o societate cu capital integral de stat, cu date de identificare J28/23 8/1998, CUI: 10881110, la care unic acționar este Consiliul Județean Olt. Activitatea principală a societății o constitute realizarea de: lucrări de construcții, drumuri și autostrăzi.Alte activități sunt: producerea şi comercializarea produselor bituminoase, inchirieri de mijloace de transport şi utilaje de construcții, lucrări de reparații si întretinere drumuri si poduri.
SC OLT DRUM SA este condusă de către un director general, un director economic, un director tehnic si un consiliu de administrație.

În 2013, la SC OLT DRUM SA a fost numit director general, Călin Marian din București-indiciu al săvârșirii infracțiunii de trafic de influență/abuz in serviciu de către grupul infracțional.
Acesta este ,de fapt, din județul Argeș, fără nicio legătură directă cu județul Olt. De profesie economist, Călin Marian a absolvit in 1997 Facultatea de Finanțe Bănci ,din cadrul Universității din București, unde a fost coleg cu numitul Postolache Claudiu din Slatina,actualmente , directorul societatii MINERALPORT SRL.
Această relație de colegialitate si prietenie dintre cei doi a fost continuată si după absolvirea facultății,materializată prin asocierea si colaborarea in multe firme comerciale –indiciu/dovadă şi faptă de iniţiere şi constituire a grupului infracțional.
Vom prezenta fapte şi indicii ale colaborării/inițierii si constituirii unui grup de interese, transformat ulterior în grup infracțional.
În anul 2008, Călin Marian înființează alături de Postolache Claudiu firma CARPAT AGREGATE NATURALE SRL, societate cu date de identificare, J28/326/2008, CUI:23555140, cu sediul in orașului Piatra Olt, din județul Olt. Obiectul de activitate al respectivei societăți a constat in extracția si comercializarea balastului, afacere derulata pe raza localitatii Piatra Olt.
În acest sens au fost achizitionate mai multe terenuri în zonă, in extravilanul localității cu scopul introducerii acestora in afacerea cu balast pusă la cale de cei doi complici.Directorul OLT DRUM SA, Călin Marian, chiar detine si el teren in zona, in Tarlaua 136, circa 43 ha,teren cu potențial de exploatare a balastului,numai ca in CV-ul depus cu prilejul angajării pe funcția de director al OLT DRUM SA, Călin Marian a omis in mod intenționat sa precizare orice colaborare avută cu Postolache Claudiu, actualmente directorul MINERALPORT, in firma CARPAT AGREGATE NATURALE SRL.
Motivele sunt cât se poate de clare, deoarece angajarea lui Călin Marian la OLT DRUM SA s-a făcut prin trafic de influentă, prin intermediul numitului Oprescu Marius, care la
vremea respectivă ocupa funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Olt din partea Organizației PSD Olt.
Legătura dintre Oprescu Marius si Călin Marian din Bucuresti s-a realizat prin mijlocirea lui Postolache Claudiu-faptă de initiere şi constituire a grupului infracțional- între cei doi existând o veche relație de prietenie si colaborare în diverse firme.

Se ştie ca Postolache Claudiu şi Oprescu Marius au fost asociati in firmele FERMA VECHE SRL, cu date de identificare J28/452/2006, CUI: 18788727, cu sediul în Piatra Olt, județul Olt, in firma SC SPORT CLUB FC PIATRA OLT SA, J28/350/2010,CUI: 27180272; cu sediul in Piatra Olt.
De asemenea, Oprescu Marius a fost desemnat reprezentant legal al numitului Postolache Claudiu, in firma BALKAN AGREGATE GRUP SRL, cu date de identificare J28/512/2006, CUI: 18855397, cu sediul in Piatra-olt, județul Olt.
În anul 2016, Oprescu Marius, asociatul numitului Postolache Claudiu, a devenit președinte al Consiliului Judetean Olt, functie pe care o ocupă si in prezent, în urma scrutinului organizat in septembrie 2020.
La momentul numirii în funcția de director general al societătii OLT DRUM SA,numitul Oprescu Marius ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului Judetean Olt,atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Olt au fost îndeplinite la vremea respectivă de către Paul Stănescu, in prezent senator și secretar general al PSD.
În perioada 2012- 2016, numitul Oprescu Marius a ocupat funcția politică de prim-vicepreședinte al Organizației PSD Olt.
Din 2016 si pană in prezent, Oprescu Marius deține si funcția politică de președinte al Organizației PSD Olt.

În acest context, între cei trei complici, Oprescu Marius, Postolache Claudiu si Calin Marian, s-a creat o asociere în scopul delapidării fondurilor publice din bugetul SC OLT DRUM SA – infracțiune de delapidare- societate în care acționar unic este Consiliul Județean Olt, către firmele controlate de Postolache Claudiu.
În fapt, Postolache Claudiu controlează mai multe firme prin interpuși , cea mai mare fiind la acest moment, firma MINERALPORT SRL, J28/668/2016, CUI. 36526740,societate cu sediul in Piatra Olt,în care este angajat pe post de director.
Firma îl are acționar unic pe Postolache Constantin, in etate de 73 de ani, tatăl numitului Postolache Claudiu.
Introducerea lui Postolache Constantin in afacerile fiului său a survenit ca urmare a unor probleme cu legea, fapte ilegale ce au constituit obiectul unui dosar instrumentat de DNA,cauză în care Postolache Claudiu a fost condamnat definitiv, in 2019, de Curtea de
Apel Craiova prin admiterea apelului acestuia, la o pedeapsa de un an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani(pedeapsă mica- indiciu rezonabil al corupției prin colaborarea locală cu magistratii,Mariana Moț ,prietena PSD Olt, fiind judecator la Curtea de Apel Craiova și apoi secretar de stat la MJ- pentru săvârșirea infracțiunii de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene(completul de judecată sub ,,lupă”-indicii rezonabile de corupție; o discuție și ralatare de presă pe această temă se va relua).
Dosarul a fost finalizat si trimis in judecată la data de 16 octombrie 2017, potrivit comunicatului nr. 1044/VIII/3 din data de 08.11.2017 dat de DNA.
O altă societate controlată prin interpuși de Postolache Claudiu este si societatea CFM INVESTITII SRL, cu date de identificare J40/18052/2006, CUI: 19180255, cu sediul in București, sector 5, Calea Rahovei, nr. 299, bl. 1, sc. A, et. 1, ap. 7.
Actionar unic în această societate este numitul Codin Marius Petrisor din Piatra Olt, care locuiește într-un bloc ANL, situat pe str. Florilor, nr. 17 din Piatra Olt, un angajat de-al numitului Postolache Claudiu, muncitor la balastiera din Piatra Olt.
Apartamentul din București, de pe Calea Rahovei, la care este înregistrat sediul social al societății CFM INVESTITII SRL, aparține numitului Călin Marian, numit director la OLT DRUM SA, fapt ce întărește supozițiile precizate de noi și anume faptul că,între
cele trei persoane enumerate aici, existaă o asociere de interese, în scopul delapidării de fonduri publice .
În baza acestui scenariu “de lucru”(adică ,de desfășurare a activității infracționale ) ,începând cu anul 2016, anul înființării societății MINERALPORT SRL ,această societate încasează diverse sume de la SC OLT DRUM SA (colaborarea contractuală nu a fost aleasă întâmplător este consecința faptelor de corupție inițiate si susținute de grupul infracțional!) .
Astfel,încasează ,pe ani ,următoarele sume :

  • in 2016 suma de 97.992 lei;
  • in 2017 suma de 596.054 lei;
  • in 2018 suma de 2.149.540 lei;
  • in 2019, suma de 7.780.562 lei (????!!!!) ;

– în 2020 suma de 2.824.602 lei.

TOTAL = 13.448.750 lei = 2.860.000 euro (la un curs mediu de 4,7 lei/euro)
OBSERVAȚIE : In anul 2019 ,SC OLT DRUM SA a avut un profit net de
12.490 lei iar SC Mineralport SRL un profit net de 4.822.866 lei.
În anul 2017 , SC OLT DRUM SA a avut o pierdere netă de
1.430.459 lei ,iar in anul 2018 o pierdere neta de 919.642 lei.
Pierderile sunt consecința managementului defectuos si
intenționat, fapte de corupție săvârșite de către Președintele CJ Olt si de către functionarii din subordine,în mod special a directorului SC Olt
Drum SA.
În Raportul de activitate al OLT DRUM SA pe 2019 (document atașat
la acest denunț) se menționează faptul ca activitatea societății s-a desfășurat doar în baza contractelor încheiate cu, în speță, Consiliul Judetean Olt privind întreținerea drumurilor judetene, fondurile fiind astfel asigurate de la Consiliul Judetean Olt. Potrivit acestui raport, in 2019, SC OLT DRUM SA a realizat venituri totale in suma de 17.919.532 lei si cheltuieli in suma de 17.898.541 lei.
Din aceste cheltuieli rezultă ca au fost decontate cheltuieli cu
salariații in suma de 3.355.591 lei si achiziții de balast, in sumă de 7.780.562 lei, de la MINERALPORT, restul cheltuielilor, in sumă de 6.762.388, fiind utilizate in diverse scopuri: achiziția de carburant, deconturi de deplasare,asigurări, polițe de asigurare la camioane, utilaje, viramente pentru consumul de energie, apa, bani de protocol, etc..Raportat la suma veniturilor totale, valoarea decontată firmei
MINERALPORT SRL este extrem de mare, sumă ce reprezintă aproape jumătate din suma veniturilor totale realizate in 2019 de societatea OLT DRUM SA. Totodată, raportat la lucrările efectuate in 2019 de OLT DRUM SA,achiziționarea acestei materii prime (balast + sorturi minerale ) la valoarea si cantitatea declarata nu se justifica,(caz recent și similar instrumentat de DNA) totul reprezentând doar o metodă, o schema infractionala de a sifona bani publici din conturile OLT DRUM SA, pentru o îmbogățirea ilegală a membrilor grupului infracțional aflați în spatele firmei MINERALPORT SRL (Marius Oprescu ,Claudiu Postolache,Calin Marian si ceilalți ) .
De asemenea, facem precizarea ca in 2019, SC MINERALPORT SRL, in anul în care a livrat materia primă pentru CONSILIUL JUDEȚEAN OLT, in sumă de 7.780.562 lei, a achiziționat marfa (balast), în sumă de 4.346.592 lei, de la CFM INVESTITII SRL, firma controlată tot de Postolache Claudiu, prin interpusul Codin Marius Petrisor.
La data respectivă, societatea in cauză avea pe statul de plata doar trei angajați, iar obiectul de activitate principal al societății era limitat doar la acordarea de consultanță pentru afaceri si management, conform CAEN nr.7022.
Din datele puse la dispoziție de ONRC OLT, urmare a declarațiilor model 3 nr. 91062 din 04.03.2020, rezultă ca abia din 2020, CFM INVESTIȚII a solicitat să desfășoare activități legate de „extractia pietrisului si nisipului -0812”, fapt care confirmă si mai mult ideea ca in 2019, între aceste societăți s-au derulat schimburi fictive ilegale, raporturi care au declanșat fapte infracționale in grup.
Până la această dată, după cum reiese din aceste date informative, firma respectivă nu a plătit redeventă la ANAF si nu a detinut licentă pentru a exploata resurse minerale conform legislației in vigoare, faptă de evaziune fiscal, iar competența privind autorizarea si licenta revenea organului competent respectiv, Agenția Națională pentru Resurse Minerale, organizată ca instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, ordonator principal de credite, în subordinea
Guvernului, in conformitate cu prev. art.54 din Legea Minelor. care presupunea stabilirea listei perimetrelor de exploatare , acordarea unei
licențe,concesionarea terenului în cauză, stabilit în aceste condiții și, nu în ultimă instanță, stabilirea de taxe,redevente si tarife, ceea ce nu s/a
îndeplinit si nu se cunoaște nici după aceea ce s/a intamplat în toată
această perioadă de exploatare minieră.
În cauză organul de urmărire penală trebuie să solicite atât
făptuitorilor cât si organelor abilitate toate aceste documente ce atestă
sau nu situația din prezentul denunț.

Astfel ,ca urmare a acestor activități infracționale ,a fost prejudiciat grav ,atât bugetul consolidat al statului, prin depuneri de cereri fictive, documente in baza cărora s-au făcut restituiri si rambursări de TV- activitate infracțională de fals si uz de fals-sume solicitate de firma MINERALPORT SRL, in baza raporturilor fiscale
fictive cu firma CFM INVESTITII SRL ,dar si bugetul CJ Olt (acționar unic al SC Olt drum SA) .
Așadar, doar din aceste cateva date prezentate de către noi se poate constata ,fără dubiu,faptul ca SC OLT DRUM SA a pus “la bătaie” toată baza materială,toți angajații (aprox 70 ) ,au efectuat lucrările contractate si,astfel , a realizat in 2019 un profit de 12.490 lei = 2650 euro, iar SC Mineralport SRL ( 1 angajat !) doar a facturat
si a încasat de la SC Olt drum SA dar a realizat astfel de la birou, cum se spune, un profit net de 4.822.866 lei =peste 1 milion de euro !
Trebuie avut în vedere si faptul că ne-am referit doar la anul
2019,ori,”colaborarea” dintre cele două societati ,in același stil (infracțional!) , este din septembrie 2016 (anul înființării SC Mineralport SRL).
Alte aspecte care confirmă faptele penale le precizăm după cum urmează:
In anul 2017 SC OLT DRUM SA a contractat un credit de 500.000
lei,sumă cu care a achitat facturi emise de către SC Mineralport SRL ;

  • In data de 9 aprilie 2019 ,in sedinta extraordinara ,actionarul unic al SC Olt Drum SA ,Consiliul Județean Olt prin Marius Oprescu,a majorat capitalul social al SC OLT DRUM SA ,cu suma de 2.000.000 lei ,sumă cu care s-au achitat facturi emise de către SC Mineralport SRL;
    In anul 2019 ,cu banii încasați de la SC OLT DRUM SA ,SC Mineralport
    SRL a achiziționat,din Germania,cu plata pe loc, 10 basculante Arocs 4140K 8×4, șasiuri echipate cu suprastructura basculabilă de 18 mc și 10 capete tractor Arocs 2045LS 4×2. (https://masinisiutilaje.ro/PLUTONUL-DE-COMMANDO-AL-CELOR-DE-LA-MINERALPORT-MERCEDES-BENZ-AROCS/)
    Așadar,in timp ce SC OLT DRUM SA ,se îndatorează,execută
    lucrări,plătește un nr de 70 angajați,primește 2.000.000 lei majorare de
    capital, nu reușește să producă profit,in schimb,SC Mineralport SRL ,fără angajați,fără credite ,facturează,încasează imediat si prosperă fulminant.
    Toate aceste fapte sunt de natură a sensibiliza statul român prin institutiile sale de fortă pentru a trimite in judecată si a li se aplica sanctiunile si pedepsele prevăzute de lege tuturor acestor făptuirori ce au supt bugetul locale si s/au îmbogățit,

Aceasta grupare infractională initiată si constituită din președintele Consiliului Judetean Olt, Oprescu Marius, directorul societății OLT DRUM SA, Călin Marian si directorul societatii MINERALPORT SRL, Postolache Claudiu la care a aderat și celelalte persoane, complici la infracțiunile săvârșite si precizate de noi, infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, este un exemplu/cazuistică prin care o societate a statului, în speță, SC Olt Drum SA,să fie utilizată pentru hemoragia financiară si prosperitatea firmelor căpușe ale politicienilor pentru fraudarea bugetului de stat..De aceea se spunea că Marius Oprescu in Campania electorală afirma că aveau bani cât curge pe Olt.Dar Oltul trebuie pescuit, banii trebuie reținuți și infractorii arestați!
Însă ce magistrat poate să reziste tentației de mită în aceste condiții?!

Ziarul liga dreptăţii