În celebrul film ”Nașul” două grupări mafiote se războiesc pentru supremație. Și pentru faptul că una dintre ele a acaparat mult mai mulți politicieni, procurori și judecători decât cea dea doua grupare (cum se manipuleaza), are câștig de cauză. Într-o publicație locală a apărut, cu 2-3 ani în urmă, un articol – editorial în care autorul afirma și demonstra că ”în județul Olt și la Curtea de Apel Craiova nici musca nu zboară, dacă nu este membră, cu carnet de partid, la PSD”. Prin manevrele acestui grup mafiot, creditorii SC Marconf SRL au fost și sunt grav prejudiciați. Însă trăim în țara surzilor și a orbilor!Dosarul penal nr. 548/P/2019, deschis la IPJ Olt de acționarii MARCONF, împotriva reprezentanților  firmei de insolvență EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL Filiala București, este blocat acum în interesele și încrengăturile speței. Atât comisarul șef care instrumentează plângerea penală, cât și procurorul de caz se fac că muncesc și refuză, sub diverse pretexte, să soluționeze speța, adică să trimită rechizitorul în instanță, chiar dacă dovezile depuse la dosar sunt cât se poate de evidente în acest sens. Orice zi de întârziere produce pagube uriașe firmei MARCONF, societate care ani buni de zile a virat zeci de miliarde de lei la bugetul consolidat al statului și a plătit salarii consistente sutelor de angajați. În plângerea depusă la IPJ Olt sunt vizate infracțiuni comise de lichidatorul judiciar Emil Gros și de asociata acestuia, Alina Lenuța Costinaș, în procedura insolvenței, împotriva societății MARCONF. Potrivit datelor din dosar, rezultă că societatea EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL Filiala București și-a însușit ilegal administrarea insolvenței MARCONF, prin fals, uz de fals, fraudând Legea insolvenței 85/2006, infracțiuni dovedite cu documente de reclamanți. Despre Alina Lenuța Costinaș se știe că este din Simeria, județul Hunedoara, și că din 14.06.2012 a devenit practician în insolvență.

Până în 2012, Costinaș activase la o farmacie, la SC ENERGOFARM SRL, firmă cu sediul în municipiul Hunedoara, societate care, cu ani în urmă, sponsoriza campaniile Organizației PDL, în special campaniile fostului ministru de interne Vasile Blaga, un apropiat și un susținător al fostului primar de Slatina, Darius Vâlcov. Legăturile dintre firma de insolvență EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL, condusă de Emil Gros, și familia fostului ministru de Interne datează de ani buni, relație care a dus la căpușarea și falimentarea multor societăți private și de stat, falimente gestionate chiar de amicul lichidator Gros. În acest sens, un caz recent este și acela în care, în mod suspect, lichidatorului Gros i-a fost încredințată administrarea insolvenței Complexului Energetic Hunedoara. Miza falimentului acestui combinat, pentru că asta se urmărește prin numirea lui Emil Gros acolo, este de ordinul zecilor de milioane de euro. De la Complexul Energetic Hunedoara are de ridicat foarte mulți bani, pentru niște presupuse contracte de pază, umflate, și firma lui Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, SC AXIS CORPORATE SECURITY SRL. Culmea tupeului, maxim am zice, reiese și din faptul că insolvența firmei AXIS CORPORATE SECURITY SRL este administrată chiar de Emil Gros, prin societatea EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL. În 2018, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pe Andrei Rudeanu, pentru evaziune fiscală, infracțiune comisă de ginerele lui Blaga în calitate de acționar și administrator al SC AXIS CORPORATE SECURITY SRL. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului de firma ginerelui lui Blaga se ridică la suma de 700 de mii de euro. Dar să revenim acum la dosarul MARCONF și la fraudarea insolvenței acestei societăți de către același lichidator Emil Gros!

Pentru fraudarea legii insolventei 85/2006 cu scopul falimentarii SC Marconf SRL s-au asociat complicii: ANAF, BRD, UNPIR, Banca Romaneasca, Bancpost (Ergassias), Tribunalul Olt, Judecatoria Slatina, Parchetul de pe lângă Judecatoria Slatina, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Curtea de Apel Craiova, IPJ Olt.

În perioada 2008-2012, complicea ANAF a desfășurat 383 de controale la MARCONF, verificări care s-au încheiat cu Decizia de impunere nr. 1/28.02.2012. Prin decizia în cauză se stabilea valoarea de cca 2.660.000 ron, dar și un sechestru asiguratoriu asupra MARCONF,  sechestrul cu nr. 1631/08.03.2012, în valoare de 8.000.000 lei, din care 2.211.000 lei reprezentau toate sumele ce trebuiau încasate de societatea MARCONF de la diverși clienți, la data de 08.03.2012. În acest mod abuziv era blocată activitatea societății. În circumstanțele date, în aprilie 2012, administratorul MARCONF cere protecția Legii insolvenței 85/2006, ca astfel, în baza art. 36 din legea 85/2006, instanța să oblige ANAF să deblocheze terții popriți ai societății MARCONF, adică toți clienții de încasat, în sumă totală de 2.211.000 lei. Trebuie precizat aici că ANAF, nici până la această oră, în complicitate cu judecătorul sindic Arabelea, nu a ridicat măsura de terț poprit impusă clienților MARCONF, pasivitate care a prejudiciat extrem de grav patrimoniul societății. Deși s-a depus o contestație în instanța de contencios-administrativ împotriva Deciziei nr.1 / 28.02.2012 – aceasta nu a fost soluționată nici până în prezent, deoarece, cu un an înainte de emiterea respectivei decizii de impunere, fusese formulată, de către ANAF, o plângere penală pentru suspiciuni rezonabile de evaziune fiscală, care, de asemenea, nici aceasta nu a fost soluționată până acum. Din cele prezentate nu este ușor să tragem concluzia că falimentul MARCONF este consecința unui plan bine ticluit de Camarila lui Marius Oprescu, președintele PSD OLT, ANAF fiind o instituție controlată politic.

La momentul fabricărilor decizilor fiscale și plângerilor penale împotriva societății MARCONF, ANAF OLT era condusă de Florin Diaconescu, nepotul lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD. În procedura insolventei, lucrurile n-au stat de loc bine pentru societatea MARCONF. Activul societății a fost diminuat cu cca 25.000.000 lei, reprezentând tranfer de proprietate (cesiuni) către creditorii bancari (BRD, Banca Românească, Bancpost), iar Pasivul societății a fost crescut cu cca 12.000.000 lei, reprezentând credite bancare achitate deja, denaturând grav exercițiul financiar al societății MARCONF. Ca să fie siguri de succesul operațiunii de fraudare a MARCONF, în 12.12.2012, administratorul societății MARCONF a fost arestat pentru o perioadă de cinci luni de zile, timp în care s-au desfășurat acțiuni de eliminare fizică a acestuia în pușcăriile statului Roman. Dar abuzurile n-au încetat nici după!

În perioada observatiei, infracțiunile comise de complicii Alina Costinaș și Emil Gros împotriva societății MARCONF  întrec orice închipuire. Intrată ca practician în insolvență în 2012, Costinaș obține primul contract de muncă la EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL, societate de profil, cu sediul în Deva, Hunedoara, controlată de lichidatorul Gros. În luna septembrie 2013, Alina Costinaș încheie un contract de muncă și cu presupusa filială a EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL din București, faptă prohibită însă de lege. Potrivit Statutului UNPIR, practicienii stagiari nu pot activa decât la un singur cabinet sau la o singură societate de insolvență. Cu toate acestea, Alina Costinaș activează nestingherită în cele două societăți de profil, societăți controlate de lichidatorul Gros. În 18.03.2013, Alina Costinaș apare în dosarul de insolvență nr.1055/104/2012, speță aflată pe rolul Tribunalului Olt, ca reprezentant al EUROCONSULT SPRL, citat și conceptat de instanță în tot intervalul de timp 22.02.2013 – 02.02.2016. Prezența Alinei Costinaș în insolvența MARCONF era consecința unui plan de fraudare a societății MARCONF, pus la cale de lichidatorul Gros cu oameni politici grei din județul Olt, grupare care controlează instanțele de judecată, parchetele și inspectoratul de poliție din județul Olt. Acestea nu sunt invenții, ci adevărul gol-goluț. Dar toate la timpul lor! În fața organelor de cercetare penală, Alina Costinaș motivează că la data respectivă se afla în dosarul de insolvență MARCONF în temeiul unei așa-zise fuzionări dintre societățile EUROCONSULT SPRL Filiala București și SC EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL Filiala București, o societate înființată și deținută de SC EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL Deva. În sprijinul celor afirmate, inculpata depune la dosarul cauzei Adeverința nr. 798/04.03.2013. În realitate, această adeverință reprezintă un alt fals grosolan comis de lichidatorul Emil Gros. Din Registrul de intrare-ieșire al UNPIR rezultă că adeverința cu numărul respectiv fusese trimisă de UNPIR societății EUROMED PROFESSIONAL CONSULT Ploiești, însă cu un alt conținut. De asemenea, la data presupusei fuziuni aprobate de către UNPIR, din consultarea registrelor, reiese cu totul altceva, și anume radierea EUROCONSULT SPRL Filiala București, ci nu fuzionarea respectivei societăți cu SC EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL Filiala București. De altfel, această fuziune nici nu putea să aibă loc vreodată, întrucât EUROCONSULT SPRL Filiala București nu a existat legal niciodata.

Contrar legii, EUROCONSULT SPRL Filiala București fusese înființată de SC EUROCONSULT SPRL Arad cu o persoană care nu era paractician definitiv în insolvență, cu Elena Simona Ilcaș. În concluzie, prin Decizia nr. 2/22.02.2013  a UNPIR era pusă în discuție radierea din Tabloul Registrului Formelor de Organizare a așa-zisei firme EUROCONSULT SPRL Filiala București și nu fuziunea societății în cauză cu EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL Filiala București. Dar pentru o mai bună înțelegere a fondului cauzei, trebuie să lămurim și apariția  EUROCONSULT SPRL Filiala București în dosarul de insolvență MARCONF. Inițial, insolvența MARCONF revenise societății MORARU&ASOCIAȚII INSOLVENȚĂ SPRL din Craiova, societate redenumită apoi ACTIV MANAGEMENT LICHIDARE RECUPERARE SPRL. Însă, la puțin timp de la preluarea dosarului, practicienii în insolvență de la MORARU&ASOCIAȚII realizează că trebuie să renunțe la administrarea insolvenței MARCONF, deoarece firma lor, MORARU&ASOCIAȚII INSOLVENȚĂ SPRL Craiova, devenise incompatibilă prin administrarea insolvenței unei alte societăți, o firmă devenită debitor al SC MARCONF SRL. Pusă astfel în fața faptului împlinit, MORARU&ASOCIAȚII, prin Andreea Colhon, cedează, dar nu la întâmplare, în urma unor jocuri de culise, administrarea insolvenței MARCONF către o societate înființată ilegal, adică către SC EUROCONSULT SPRL Filiala București. Aceste jocuri de culise fuseseră făcute în prezența lichidatorului Gros, cel care le sugerase celor de la MORARU&ASOCIAȚII INSOLVENȚĂ SPRL să introduc, ilegal, în insolvența MARCONF, firma EUROCONSULT SPRL Filiala București. Cu toate că la momentul respectiv decizia impunerii firmei EUROCONSULT SPRL Filiala București, în dosarul de insolvență MARCONF, era contestată și dovedită ilegală de acționarii societății, judecătorul sindic de la acea vreme avea să respingă, ca nefondată, plângerea formulată de reclamanți. În consecință, MARCONF încapea pe mâna celor de la EUROCONSULT SPRL Filiala București, societate care administrează insolvența MARCONF puțină vreme, din 25.06.2012 până în data de 22.02.2013, dată care coincide cu așa-zisa preluare de către așa-zisa EXPERT INSOLVENTASPRL Filiala Bucuresti. 

Pe acest fond, în data de 18.03.2013, în dosarul de insolvență MARCONF, apare Alina Costinaș, salariată trimisă de societatea EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL Filiala București, societate care, chipurile, preluase toate dosarele de insolvență ale EUROCONSULT SPRL Filiala București, în baza unei pretinse fuziuni cu filiala București a EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL. În fapt și în drept, fuziunea dintre cele două societăți nu a fost niciodată dovedită. Ceea ce este și mai grav este și faptul că, tot timpul, în dosarul de insolvență MARCONF, Tribunalul Olt a citat si conceptat societatea EUROCONSULT SPRL Filiala București, însă la ședințe se prezenta Alina Costinaș, în calitate de ”reprezentant” al EUROCONSULT SPRL Filiala București. Curios, nu?! În altă ordine de idei, prezența Alinei Costinaș, începand cu data de 18.03.2013 la Tribunalul Olt, în insolvența MARCONF, era ilegală și prin prisma faptului că practiciana în insolvență avea contract de muncă încheiat (din 1 ianuarie 2012) doar cu EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL DEVA, fapt ce o priva pe aceasta de orice amestec în dosarul MARCONF, din partea  EUROCONSULT SPRL Filiala București, din lipsă de calitate procesuală. Alina Costinaș abia în luna septembrie 2013 încheie un contract de muncă și cu așa-zisa EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL Filiala București, practică prohibită de Statutul UNPIR. De altfel, în ce o privește pe Alina Costinaș neregulile și ilegalitățile comise de practiciană, în insolvența MARCONF, s-au ținut lanț. Până în 2016, Alina Costinaș figurează ca angajată a celor două societăți de insolvență controlate de Emil Gros. În 01.01.2016 – practician Alina Costinas impreuna cu EXPERT INSOLVENTASPRL Hunedoara înființează EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL Filiala București, societate ce a fost înscrisă în registrul UNPIR nr. 378/02.2016 din 02.02.2016. Prin toate acestea rezultă că în perioada 22.02.2013 – 02.02.2016 societatea MARCONF nu a fost administrată de un administrator judiciar legal înființat.  A fost fraudată Legea insolventei nr. 85/2006, în dosarul de insolvență 1055/104/2012, cu scopul falimentării societății MARCONF de către ANAF, BRD, UNPIR, Banca Românească, Bancpost (Ergassias), Tribunalul Olt, Judecătoria Slatina, Parchetul de pe lângă Judecatoria Slatina, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Curtea de Apel Craiova, IPJ Olt. Alina Costinaș, începând cu această dată, formulează cerere de ridicare a dreptului de administrare specială, invocându-se cu rea credință, existența de pierderi continue, deși societatea, în 2015, a înregistrat profit, în valoare de 842.000 lei. Dar să revenim asupra situației juridice a Alinei Costinaș.

Din 2016, Costinaș renunță la contracte și devine asociat coordonator, alături de lichidatorului Gros, în societatea EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL Filiala București. Însă tot în cursul aceluiaș an Costinaș deschide și un PFA, formă juridică prin care prestează un alt gen de activitate, lucru interzis de lege și de Statutul practicanților în insolvență. Practic, în tot acest timp, Alina Costinaș (perioada 2013-2016) participase activ la insolvența MARCONF, pusese concluzii, comisese o serie de abuzuri, cu toate că era incompatibilă. Și toate aceste ilegalități erau comise sub privirile îngăduitoare ale judecătorului sindic Fănel Arabelea, și el parte a planului de falimentare a societății MARCONF.

Însă ilegalitățile din dosarul MARCONF nu se opresc aici! Impusă pe ușa din dos în dosarul de insolvență, prin fraudarea legii, firma EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL Filiala București, prin reprezentanții Alina Costinaș și Emil Gros, a produs și produce în continuare societății MARCONF pagube grave, de ordinul zecilor de miliarde de lei, daune care puteau fi stopate, prin soluționarea, în timp util, a dosarului penal de către organele de cercetare. Un exemplu. Cu toate că MARCONF înregistra profit la momentul preluării insolvenței de către EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL Filiala București, Alina Costinaș, cu complicitatea instanței de judecată,  ridică dreptul de administrare al MARCONF, prin administratorul desemnat de acționarii societății, și transferă întreaga putere de decizie în mâinile lichidatorului Emil Gros. Călare acum pe un patrimoniu evaluat la peste 8 milioane de euro, la care nu și-a adus nicio contribuție, clădit în ani de zile, prin muncă și sacrificii, lichidatorul Gros nu urmărește altceva decât falimentul MARCONF și, totodată, înstrăinarea bunurilor acestei societății către firme controlate de președintele PSD Olt, Marius Oprescu. Firma MARCONF își are sediul social în Piatra Olt, oraș de unde provine președintele PSD Olt, zonă în care acesta are interese, afaceri de milioane de euro, derulate prin interpuși. Așadar, nu e deloc de mirare de ce dosarele în care sunt investigate fraudele comise împotriva societății MARCONF sunt stopate la sursă, adică la IPJ Olt și la Parchetul Slatina, două instituții controlate de social-democratul Oprescu. Nu e bine deloc, absolut deloc! Va urma!

Ziarul liga dreptăţii