O felie mare din acest tort denumit bani pentru irigaţii a revenit și OUAI-ului înființat ilegal de sageata lui Marius Oprescu, Adrian Iordache. La un milion de euro se ridică valoarea proiectului accesat de OUAI FERMA OLT. Aceasta organizaţie a fost infiinţată numai pentru a se înfrupta din fondurile europene consistente şi nicidecum pentru aşa zise irigaţii deoarece suprafaţa pe care este constituită şi anume T122, T125, T126, T127, T131, T132, T133, T134 extravilan Piatra Olt (cca 630 ha) este de fapt o mare de lacuri care au aparut ca urmare a exploatării balastului de catre firmele lui Marius Oprescu – preşedintele CJ Olt.

Lacuri de mare adâncime, apărute în urma expluatărilor ilegale de balast de către firmele preşedintelui CJ Olt, Marius Oprescu, în arealul T125, T126, T132, T133, T134, T135, T136 extravilan Piatra Olt, judeţul Olt, “străbătute” de Priza Arceşti (canalul de aducţiune) care trbuia să asigure cu apă de irigaţii staţiile de punere sub presiune (SPP) 16 şi 17 Brîncoveni

Din cauza exploatării iraţionale cu utilaje de mare capacitate şi de mare adâncime, (au fost sparte straturile de marnă unu şi doi) în zonă, s-a format un gol uriaş sub formă de con cu vârful în jos cu înalţimea de peste 60 metri şi baza mare cu diametru de cca 2000 metri care s-a surpat deja pe verticală cu cca 2 metri ameninţând cu dispariţia satul Mărgheni, com. Brâncoveni, jud. Olt.

Surpările masive din zona Ocnele Mari din 2013 sunt iminente a se repeta în arealul care urmeaza ”a fi deservit cu apă de irigaţii” adusă pe 18 km (conf. Memoriu Tehnic depus pentru accesare masura 4.3) de canale deschise din Amenajarea Hidroenergetică Arceşti, jud. Olt ca să irige ce …..? Un gol imens umplut deja cu apă freatică aferentă terasei zero a râului Olt, zona extravilan Piatra Olt, judeţul Olt?

Aducţiunea Priza (canal) Arceşti care era prevazută să asigure apa de irigaţii şi la staţiile de punere sub presiune SPP 16 şi 17 Brâncoveni şi care traversează arealul afectat de exploatările ilegale de balast a fost complet compromisă alimentarea cu apă de irigaţii a staţiilor 16 şi 17 care anterior reuşiseră să acceseze măsura 125a fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii secundare. AFIR a identificat “Acarul Păun” în organizaţiile de udători care administrează staţiile respective.

Halal democraţie! Capra bese şi oaia trage ponoasele.

Pentru serviciile aduse partidului şi mai ales pentru a i se asigura imunitate parlamentară (prietenii ştiu de ce!) în 2020, Adrian Chesnoiu era răsplătit și el cu un mandat de deputat, mandat oferit de organizația PSD Olt, zona Caracal. Însă cu “afacerile famigliei” derulate de către Adrian Chesnoiu la cârma AFIR vom reveni. Promitem!

Deputatul Florin Ionuț Barbu, zis „Busi”, denumit de presa centrală „mafiotul” de la ANIF, este omul trimis de decidenţii PSD-ului din județul Olt în Parlamentul României. În schimbul contractelor de zeci de milioane de euro, semnate în calitate de director general al ANIF cu firmele de casă controlate de baronii de Olt, Paul Stănescu și Marius Oprescu, lui Busi i s-a promis și i s-a oferit, la schimb, imunitatea parlamentară. Deputatul Busi a fost până în 2015 omul de încredere al lui Darius Vâlcov, fost ministru de Finanțe în Guvernul Ponta, arestat preventiv în 2015 pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și obținere de foloase necuvenite. Numit director general la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, prin 2014, la solicitarea lui Vâlcov, imediat după arestarea acestuia, pentru a-și conserva privilegiile, Busi aderă în mare grabă la cea mai puternică facțiune din PSD Olt, gruparea condusă de Marius Oprescu, în prezent șeful CJ Olt și liderul Organizației PSD Olt. Însă prin această trecere subită, Busi deranjează altă grupare puternică din PSD Olt, Grupul celor de la Caracal, facțiune condusă de frații Ciocan, persoane care jucaseră un rol important în aducerea lui Vâlcov în PSD Olt, direct din postura de șef al PDL Olt. Trădați de Busi, frații Ciocan erau astfel excluși de la contractele cu milioanele de euro derulate prin ANIF. Și pentru a elimina orice opoziție în rândul partidului, frații Ciocan erau maziliți apoi și din organizația PSD Olt, la ordinul binomului Oprescu-Stănescu. Din acel moment, toate contractele încheiate de ANIF pe zona Oltenia sunt dirijate numai către firmele de casă ale noului baron de Olt, Marius Oprescu, SC CONDOR PĂDURARU SRL și SC WAGRAMER TERMO 2000 SRL. Prin rămânerea lui Adrian Chesnoiu la conducerea AFIR, frații Ciocan reușiseră să mai prindă câte ceva firimituri din fondurile europene acordate pe submăsura 4.3 Iirigații.

În timp ce România se pârjoleşte, mafioţii de la ANIF sunt răsplătiţi cu 500 de milioane de euro, băuturi fine şi răcoroase.
Anul 2021 – imaginea sistemului de irigaţii reabilitat cu bani europeni de către Mafia din Olt

Ziarul liga dreptăţii