În data de 24.10.2020, muncitorii unei societăți din Piatra Olt apelau serviciul 112, speriați și îngroziți de ceea ce li se întâmplase. Aceștia solicitau de urgență intervenția organelor de poliție, deoarece asupra lor fuseseră trase, în mod intenționat, mai multe focuri de armă, de un grup de 14 persoane înarmate cu arme de foc din care făceau parte mai mulți ștabi. Printre aceştia s-ar fi aflat și László Borbély, consilier de stat în Guvernul Orban. În sâmbăta zilei de 24 octombrie 2020, la ora 10,00 dimineața, grupul de terorişti pătrundea pe tarlalele T123 și T124, terenuri private, situate în extravilanul orașului Piatra Olt. De aici și conflictul apărut între muncitorii societății, aflați la lucru, și membrii grupului de terorişti. Acestia fuseseră atenționați că în zonă se lucrează și exista riscul ca muncitorii să fie împușcați. În loc să evite zona, membrii grupului de terorişti au devenit agitați și recalcitranți. Iritați, aceștia au început să-i amenințe pe muncitori cu armele de foc din dotare și cu importanța funcțiilor ce le dețin în cadrul unor instituții importante ale statului. În acest sens, printre „vânători” se numărau directorul ITM Olt, Cristian Ungureanu, directorul APM Olt, Dorel Șteomlega, șeful AJFP Olt, Cornel Vlădescu, primarul oraşului Piatra Olt, Nicuşor Rada, Stan Constantin, fratele preşedintelui Tribunalului Olt, etc. De asemenea, parte a grupului de gherilă era și șeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Emilian Avram, șeful Poliției Piatra Olt, Roberto Luca, prim procuror al Parchetului de pe lânga Judecătoria Slatina, Pavel Marinel. Chemat la fața locului, responsabilul șantierului din zonă, era la rândul său amenințat, ba chiar luat la țintă de terorişti. Printre terorişti s-a numărat și consilierul județean Adrian Iordache, PSD, omul de încredere al controversatului afacerist Claudiu Postolache, dar și al președintelui CJ Olt, Marius Oprescu. Adrian Iordache se află de mai multă vreme în conflict cu firma pe a cărui proprietate a pătruns grupul de terorişti, de aici și rolul major jucat de acesta în asmuțirea teroriştilor împotriva angajaților acestei societăți.

Cercetare penală la mișto!

Solicitate, organele de poliție care s-au prezentat la fața locului în ziua de 24 octombrie 2020 au întocmit o cercetare la fața locului de toată jena. Deși se impunea, de la locul faptei nu s-au prelevat cartușe și nu s-au efectuat probe balistice pentru a se stabili cu exactitate cu ce armă s-a tras asupra muncitorilor. Ajunși la fața locului, oamenii legii au dat în bâlbâială când au văzut pe cine trebuie să investigheze. Dosarul penal s-a constituit doar în urma adreselor trimise la instituțiile centrale ale statului. Acum ancheta bate pasul pe loc. Motivul este lesne de înțeles. Cel mai grav este faptul că Procurorul General al României a dispus ca soluţionarea cauzei să fie realizată de însăşi făptuiotorul acesteia, adică făptuitorul îşi instrumentează propria faptă, halal de asigurarea imparţialitaţii instrumentării cauzei supuse analizei de către autoritatea statului. Şeful IPJ Olt a repartizat acest dosar spre rezolvare unui ofițer de la Arme, adică subalternului lui Emilian Avram, șeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, persoană implicată în dosar. Deși s-a solicitat strămutarea dosarului și a cercetării penale în alt județ, această solicitare a fost respinsă. Ancheta celor de la IPJ Olt caută să elimine acum și dovezile prin care se confirmă că în ziua respectivă grupul de terorişti avea asupra lui patru căprioare împușcate. În loc să fie reținute ca probă, acestea au fost ascunse pe proprietatea celor de la CFM INVESTIȚII SRL (o societate controlată de Claudiu Postolache), cu complicitatea organelor de cercetare sosite la fața locului.

Focurile de armă au fost executate în imediata apropiere (10-20 metri) a unor civili ce işi desfasurau activitatea. Bieţii oameni s-au ascuns fiecare pe unde a putut, au încercat să îi determine pe agresori să plece, să nu le mai pună viaţa în pericol dar răspunsul primit a fost unul în batjocură, agresorii lăudându-se cu relaţiile lor la cel mai înalt nivel.

Când supraveghetorul mecanicilor a reuşit să se apropie de grupul înarmat, aceştia au trecut direct la ameninţări cu moartea: daca nu işi vede de treaba or să-l împuşte şi v-or face în aşa fel încat să pară accident de vânătoare.

După ce s-au asigurat că personalul de pe şantier este bine terorizat, grupul înarmat s-a deplasat către un pâlc de pădure aflat tot pe raza şantierului şi au măcelarit tot vânatul prins în bătaia puştii: căprioare şi fazani. Atunci când supraveghetorul de pe şantier a încercat să filmeze ce s-a vânat, atacatorii i-au blocat maşina, l-au injurat şi ameninţat şi au început să tragă cu arma langă maşina cu scopul de al intimida.

Oamenii de pe şantier au sesizat Poliţia prin serviciul de urgenţă 112. La vederea echipajului de Poliţie, indivizii au încărcat căprioarele împuscate în duba care îi însotea şi maşina a demarat în direcţia opusă, spre o locaţie aflată în apropiere, ce aparţine societăţii CFM Investiţii.

Spre marea supriză a celor ce au sesizat atacul, echipajul de poliţie sosit la faţa locului a fost mai mult decât permisiv cu atacatorii.

Poliţiştii s-au întreţinut într-o notă cordială cu atacatorii până cand au venit şi cei ce au reclamat atacul şi au fost nevoiţi să simuleze că işi fac datoria.

Doar au simulat, deoarece intervenţia echipajului de Poliţie a fost una demnă de cascadorii râsului:

 • Nu s-au confiscat armele cu care s-a tras asupra oamenilor în incinta şantierului
 • Nu a fost verificată muniţia cu care s-a tras asupra oamenilor şi vânatului
 • Nu s-a făcut testarea cu alcooltestul – agresorii işi făcuseră curaj înaintea faptelor vitejeşti împotriva unor oameni neînarmaţi, şi se aflau într-o stare evidentă de ebrietate
 • Nu s-a inventariat vânatul

Etc

Cei ce au reclamat atacul, au înţeles, într-un final, atitudinea cordială dintre Poliţie şi terorişti: o parte din comandoul desfăşurat în incinta şantierului erau ei inşişi poliţişti (şi înca cu funcţii mari), fiind identificaţi de către martorii prezenţi ca fiind dl Avram Emilian (şef serviciu Arme şi Muniţii – IPJ Olt), comisar şef Luca Roberto Cătălin – şeful Poliţiei Piatra Olt, Pavel Marina prim procuror al Parchetului de pe lânga Judecătoria Slatina şi Rada Nicuşor primar Piatra Olt.

Serviciile echipajului de poliţie sosit la faţa locului au fost ireproşabile … faţă de agresori: au gonit în grabă martorii ce se aflau la faţa locului, au extras VIP-urile IPJ şi le-au făcut pierdută urma, nu au confiscate armele, au influenţat declaraţiile celui ce a sesizat Poliţia la 112 (bineinţeles în favoarea colegilor infractori).

După mai bine de şase luni de la incidentul deosebit de grav (în urma căruia doar printr-o minune nu au existat victim umane), ancheta bate pasul pe loc, aşa cum este “normal” şi ne-a obişnuit IPJ Olt:

 • Nu au fost luate declaraţii de la martori şi victime
 • Domnii comisari nu se mai regăsesc printre cei identificaţi la faţa locului
 • Toţi agresorii (teroriştii) sunt, în continuare, în posesia permiselor de port armă şi a armelor de foc cu care au terorizat oamenii nevinovaţi aflaţi pe şantier.

Au fost formulate numeroase cereri de strămutare a dosarului de la IPJ Olt, date fiind multiplele incompatibilităţi şi nereguli în instrumentarea dosarului.

Un aspect important trebuie menţionat în toată această tărăşenie şi vine precum bomboana de pe coliva autoritatii Statului:

 • Cazul a fost trimis pentru soluţionare către …..(cine credeţi?)…. Dl comisar şef Avram Emilian – şef serviciu Arme şi Muniţii IPJ Olt – chiar cel ce a participat activ la săvârşirea faptelor pe care… tot el trebuie acum să le soluţioneze (muşamalizeze). Cariera dl Avram este croită după reteţa consacrată a dlui Marius Oprescu: iei sluga din ogradă, o faci, din pix, tablagiu la Poliţia Piatra Olt, apoi îl transferi direct pe funcţie de conducere la IPJ Olt şi aşa are marele Oprescu spatele asigurat zi şi noapte.

Din nefericire pentru strălucitoarele cariere ale domnilor “poliţişti”, în timpul liber terorişti, suntem în posesia filmărilor făcute de martori în timpul atacului terorist, filmări în care apar toate cele 14 persoane înarmate (faţă – profil)

Va fi interesant de urmărit cum vor justifica lucrătorii Poliţiei Piatra Olt, dispariţia, de pe lista de suspecţi indentificaţi la faţa locului în data de 24.10.2020, a colegilor şi superiorilor dumnealor.

Reacţia autorităţilor a fost şi este una previzibilă pentru statul mafiot în care suntem obligaţi să trăim:

 • Echipajul de poliţie sosit la faţa locului simulează îndeplinirea sarcinilor de serviciu, specific situaţiei reclamate
 • Soluţionarea cazului este atribuită chiar unuia dintre agresori – comisar şef Avram Emilian – şef serviciu Arme şi Muniţii IPJ Olt
 • după nenumărate cereri şi adrese formulate de către victime, au fost necesare şase luni până când un înscris dubios şi aproape ilizibil, emis la Vâlcea, este prezentat de organele de cercetare penală ca fiind “autorizaţie de vânătoare” – document pe care nimeni din cei desemnaţi să soluţioneze cu celeritate cazul, nu a avut curiozitatea să îi verifice autenticitatea.

Va urma!

Zarul liga dreptăţii