Parlamentarii PNL şi USR nu sunt la înălțimea exigenţelor pentru eradicarea corupţiei din administraţie!
Istoria întotdeauna confirmă ceea ce este rău sau bun, după caz, și stabilește care dintre actorii sociali au dreptate.
Evenimentele în derularea lor după 1990 au dus inevitabil la o concluzie clară: societatea de azi nu poate fi una evoluată și superioară celei comuniste.
Cât de mult am iubit democraţia şi statul de drept, mai ales pentru cei mai mulţi dintre disidenţi politici de pe timpul comunismului -visul lor de o viață, să vină americanii şi să distrugă comunismul!- am constatat cu mâhnire că tot ceea ce am iubit cu atâta ardoare nu sunt și înfăptuiri ale noii societăți!
Dezgustul față de societate şi, în general, de politică l-a exprimat cel mai relevant fostul disident politic, Petre Țuțea, ajuns la finalul vieții sale, reprezentând o istorie a luptei sale pentru dreptate socială.

Ce poţi astăzi să vezi în societatea infectată de covidul corupţiei – și nu numai de COVID-19! – decât crima organizată a unui stat care a devenit mafie organizată în toate instituțiile statului?!
Și dacă vorbim în aceste momente de istorie, de rememorarea faptelor din trecut și pentru judecarea evenimentelor din prezent, putem să spunem că toţi cei 73% din alegători care nu s-au prezentat la vot au avut dreptate: nu aveai pe cine să votezi!
Şi se confirmă astăzi că toţi aceşti oameni disperaţi nu au putut să vadă în aşa zisa dreaptă politică armata eliberatoare a poporului și soluţia prin care se nimiceşte mafia din statul român!
Dreapta lui Orban şi, mai apoi, a lui Cîțu, dar, mai ales, Guvernul Meu, cum i se spune de către Preşedintele Iohannis, cotrobăie (este adevărat, are şi o circumstanță atenuantă!) prin mocirla politicii şi mafiei organizate, iar soluţiile cu siguranţă sunt greu de găsit.
Dar marea problemă este că nu au oamenii potriviţi la locul potrivit!
În acest sens observăm că judeţul Olt este căpușat şi instituţiile rămân infiltrate de oamenii PSD-ului care nu aparțin doar partidului, detestat al Securităţii (ne)democratice dar ei aparţin mafiei politico-juridice ce întreţine crima organizată cu, respectiv, consecinţe devastatoare pentru poporul român.
Cum se poate să faci dreptate cu oamenii care sunt în interdependenţă de interese şi crimă organizată cu, în speță, clanurile PSD şi de afaceri?!
Nu mai este nicio surpriză că, spre exemplu, Voiculescu Vali ca senator PNL ca şi deputatul PNL (veteranul de imagine al PNL!) Gigel Ştirbu nu aduc în discuţie situaţia cazului actualului Preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, atunci când acesta a săvârşit fapte nelegale în cazul accidentului soldat în final cu un mort (și mediatizat de noi, mass media!), dar şi asupra unor afaceri ilegale, cum s-a demonstrat de către DNA, respectiv, contractele de afaceri dintre instituţiile statului şi firmele private.


Contractele cu firmele de pază ale instituţiilor publice şi în special ale Consiliului Judeţean Olt sunt ţinta organelor DNA.
Se poate observa cum contractele de achiziţii şi lucrări se încheie cu personae cunoscute şi cu relaţii la Preşedintele Consiliului Judeţean Olt și la alţi primari PSD, aşa cum, spre exemplu, sunt firmele fraţilor Titirigă.


Grupările de interese sunt marii ţepari ai bugetului de stat şi au un succes financiar extrem de mare şi aici îl regăsim şi pe deputatul Marius Iancu care la rândul său este partener cu Vali Țițirigă, afacerist care câștigă licitații pe bandă rulantă.


Cât despre Vali Țițirigă, acesta este un om de afaceri de succes care a caştigat pe vremea lui Florinel Barbu, fostul director ANIF actual parlamentar, licitații de la ANIF de peste 50 milioane de euro.

SC ALEX TERMO GEOMAR, firma finului preşedintelui CJ Olt, Marius Mitroi, a încheiat 20 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de un milion de euro. Toate contractele au fost parafate doar cu instituții subordonate CJ Olt, cum ar fi Ansamblul Profesionist „Oltul Slatina”, DGASPC, sediul CJ Olt, SJU Slatina, Spitalul de Psihiatrie Cronici „Schitu Greci”.
Toate acestea duc la o situaţie clară de corupţie prin amiciţiile de împărţit banul public.
Tot ca umrare a relaţiilor de amiciţie sunt astăzi în funcţie primarii comunelor Ghimpeţeni şi Crâmpoia care au fost găsiţi incompatibili de ANI şi care în prezent nu sunt cercetaţi penal, dar şi administrativ soluţia fiind eliberarea din funcţie în baza legislaţiei în vigoare mai ales că ICCJ s-a pronunțat pe un recurs în interesul legii.
Dar cine să facă aplicarea legii când Guvernul meu nu este consolidat şi nu are oameni competenţi în funcţiile cheie, iar prefecţii sunt foştii colaboratori ai PSD cum este cel de la Olt.
O altă situaţie controversată este epurarea administrativă din instituţiile publice căpuşate de rudeniile PSD-iste în marea majoritate ca şi salarizarea unitară a instituţiilor publice.
În această privinţă legea nu poate acorda facilitate administraţiei publice locale pentru a-şi stabili salarizarea în funcţie de capriciile… vremii şi nici să-şi acorde prime cu… nemiluita. Hoţie cu legea de mână!
Cu alte cuvinte, hoţi am fost şi cu alţii ne-am… schimbat!
„Până ce mor,
Pleacă-te îngere
La trista-mi plângere
Plină de-amor!” (M Eminescu)

Noi vrem dreptate! Deșteaptă-te, române!
Ziarul liga dreptăţii