Ceaușescu este… fericit: s-a dovedit că schimbarea nu a fost o… evoluție!
Parchetul, de sus până jos, a SCHIMBAT CRIMINALITATEA…. asimptomatic.
Parchetul din Slatina – Olt, în formele de ierarhie locală (condus de Anca Anuța / Marinel Corneliu și urmașii!), nu poate să fie diferit de cel („revoluționar”,bolșevic!) al lui Andrei Vîșinski.

După al doilea război mondial când lumea s-a împărțit şi când dictatura lui Hitler s-a dărâmat, totul părea că s-a schimbat și lumea ar fi tras învățămintele necesare. Dar, din contră, toate lucrurile rele au revenit sau, mai bine zis, s-au perpetuat.
Pentru că acel comunism uman avea, în esența sa tocmai criminalitatea specifică dictaturii lui Hitler ce a fost condamnată de statele, așa zis democratice.
După 6 martie 1945 lagărele de muncă şi execuțiile în masă – amintiri extrem de dureroase! – au nimicit românii de caracter și aceste evenimente criminale se întâmplau în lagărul comunist sub privirea îngăduitoare sau chiar complice a celorlalte state care au învins sistemul lui Adolf Hitler, confirmând dictonul filosofic homo homini lupus (omul pentru om este lup!) al filosofului englez Thomas Hobbes care se adeverește în orice societate și în cea așa zis democratică, cum este şi cazul României, membră a UE.

Oameni condamnați la moarte în lagărul comunist

Să nu-şi închipuie nimeni că avem de-a face cu un stat de drept, cu o societate atât de bine organizată în stilul democratic ideal și care respectă drepturile Omului, cum de fapt nu poți decât să remarci că instituțiile europene nu sunt atât de eficiente, semn al indiferenței, cel puțin, sau al corupției, cel mult!
O lume amestecată de state considerate unite, dar ai căror oameni care conduc aceste țări au trecut și trec cu vederea gravele probleme ale statului român ce aduc atingere drepturilor Omului şi, în modul acesta, poți constata că peștele la cap se împute!
Cu alte cuvinte, ce fel de Uniune Europeană avem dacă aici se pate constata superficialitate sau chiar corupție?!
De fapt, mulți se întreabă cum este posibil ca sistemul inițiat şi practicat de această Uniune Europeană -o uniune de state- să finanţeze așa numitele proiecte europene, pentru care se cheltuie milioane de euro și care sunt posibile acte de fraudă, de furt!
O întrebre pentru Parchetul European condus de Laura Codruţa Kovesi: sunt aceste proiecte fezabile şi corect finanțate și, evident, încasate?!
Toate aceste situații nu poți să nu le aduci în discuție când spui că ai o societatea democratică şi un stat de drept în România, dar, în realitate, constat că este o mare hoţie la nivelul cel mai înalt al statului, mod parvenit de a conduce societatea şi de a încălca orice principiu ca şi drepturile Omului, dar, mai ales, orice poruncă a lui Dumnezeu!
Și din această cauză nimic nu a evoluat de la Nea Nicu (n.r.Ceaușescu)!
Ba, mai mult, totul s-a stricat, pentru că toți au vânat banul şi traiul… infracțional.
Recent -unul dintre reperele acestui articol- a fost declarația şi hotărârea deplasată a Președintelui CSM, Bogdan Mateescu care a trimis Inspecției Judiciare să clarifice situația abordărilor și incompatibilităților prin faptul că ministrul justiţiei cere explicații în privința modului în care au fost făcute cercetările de către procurori în cazul represiunilor jandarmilor din 10 august 2018, cei care au nesocotit dispozițiile legale, reprimând oameni nevinovați care au protestat pașnic, din dispoziția şi pentru apărarea PSD, în loc ca, în speță, CSM să verifice dosarele instrumentate nelegal, în opinia publicului, de către procurori sau chiar instanţa de judecată. Principiul infracțional de corupție se fredonează și cu siguranță se aplică de funcționarii statului de clan: „ce contează miel să iasă!”
Așa s-a procedat mereu şi în cazurile oamenilor simpli și sunt probe relevante în acest sens că au fost încălcate drepturile omului prin acea atitudine de indiferență sau corupție a magistraților ce folosesc independența ca pe un scut pentru protecţia acestora când săvârșesc fapte penale asimilate infracțiunilor de corupție.
În acest sens s-a putut observa, cum a acționat Mafia și cum a distrus activitatea DNA, precum şi colaborarea acesteia cu SRI, scopul fiind apărarea infractorilor de rang înalt (mai ales!), iar metoda a fost înlăturarea tuturor probelor din dosarele în faza de judecată, iar pentru cele în curs s-a dispus clasarea, întrerupându-se activitatea SRI pentru furnizarea de informații în cauzele penale.
Ce stat conduce astfel România?!
Evident că şi prin această strategie, poți demonstra oricui că rețelele de grupări infracționale au pus stăpânire pe instituțiile importante ale statului spre disperarea poporului român!
S-a constituit de către PSD, ca un… surogat, Secția pentru Spălarea Magistraților Infractori (cum o denumeste metaforic poporul, în realitate SIIJ), astfel încât nu există astăzi nicio autoritate care să facă dreptate cetățeanului român şi să sancționeze faptele de corupție ale magistraților!
Multe voci ale Partidului şi „Guvernului Meu“ sunt pentru adevărate reforme ale justiţiei, dar în practică nu au fost puse în aplicare și este tot evidentă, deocamdată, impotența politică.
Se observă că practica a confirmat activitatea abuzivă chiar a procurorilor cu rang înalt până la Procurorul General al României.
Până ieri, acest procuror general, Scutea Gabriela, era un înalt reprezentant al Ministerului Justiției pentru relația cu Comisia Europeană pe aspecte referitoare la îndeplinirea condițiilor stabilite în cadrul MCV privind reforma sistemului judiciar și lupta anticorupție.
Apoi, persoana Scutea Gabriela a fost numită secretar de stat în Ministerul Justiţiei, în perioada frământărilor legate de OUG 13 și se subînțelege că avea legătură cu PSD, explicându-se astfel stagnarea reformelor, ca şi în prezent.

Recent Gabriela Scutea alături de „celebrul” procuror Lia Marian Sorin, unul dintre copreşedinţii Asociației Inițiativa pentru Justiție este observată în demonstrația de protest, chipurile pentru independența justiției, o acțiune grevistă de proteste pentru drepturile lor de viața fără de moarte, dar cu prejudicierea poporului român.
Dar pe cine mai vor să păcălească cu minciunile şi lozincele patriotarde, vădite forme de revendicări pentru îmbogățirea lor?!

Însă activitatea Procurorului General al României este una carențială constatată în multele ordonanțe emise de acesta care susţine activitatea procurorului șef adj al SIIJ și se poate întrevede faptele ilegale ale acestora, de încălcare a drepturilor legale ale justiţiabilului, printr-un procedeu simplu.
Astfel, printr-o simplă interpretare abuzivă a dispozițiilor legale, respective, cea mai recentă invenţie marca Procuror SIIJ şi Procuror General, sunt ordonaţele lor sau simple adrese prin care aduc la cunostiinţă justitiabilului, persoană vătămată, că nu sunt îndeplinite condițiile de formă ale plângerilor prevăzute de lege, scopul fiind de a eluda prevederile legale, de a nu lua în seamă plângerile depuse în cauză și dovada utilizării acestui mijloc- interpretare abuzivă- urmăresc să înlăture toate acele posibilități legale ale cetățeanului de a se plânge si a obține legal drepturile sale.
Însă toţi aceşti magistrați cu funcţii înalte au ca scop înlăturarea tuturor posibilităților de a nu se obține dreptatea și de a nu fi sancţionaţi magistrații abuzivi reclamați de cetățean, care au confiscat instituțiile justitiei si, mai mult, le-au utilizat pentru perpetuarea corupției.
Şi la nivelul Judeţului Olt se poate remarca aceleaşi metode de prejudiciere a cetățeanului român de către magistrații certați cu… legea.
În multe cazuri se poate remarca superficialitatea, abuzul şi încălcarea drepturilor omului, deopotrivă, ca urmare a plângerilor adresate prim procurorului tratamentul, vădit afectat de corupţie, prin care se soluționează în dispreţul legii şi cetățeanului o asemenea plângere, se rezumă la o frază simplă concepută de magistratul procuror prin care respinge plângerea pe motiv că „nu sunt date şi împrejurări de natură a contura cu certitudine săvârșirea unor fapte penale”
O frază simplă care nu poate face decât să se constate actul de coruptie al procurorilor în cauză!
Dar, cum spuneam, procurorii fac grevă, sunt nemultumniţi pentru că pensile şi salariile lor sunt diminuate, motiv de ocupare a instituţiilor şi de blocare a activităţilor, nelegal, samavolnic şi în dispretul poporului!
Se demonstrează că legea, deși le interzice greva, nu se aplică în cazul lor!
„Specializarea” procurorilor de la Parchetul dpl Judecatoria Slatina și Parchetul dpl Tribunalul Olt În susținerea autorilor faptelor de corupție, nu mai este o noutate, iar cazurile ce au fost reclamate tuturor instituțiilor inclusiv, Parchetului dpl ICCJ, nu au fost soluționate în temeiul legii şi adevărului pentru a sancţiona abuzurile procurorilor din teritoriu.
De fapt de la cine să avem speranță şi probitate profesională?! De la Prim Procurorul Parchetului dpl Tribunalul Olt, Anca Anuţa , al cărui soț este omul de afaceri care construieşte blocuri de locuințe (si oare câte alte afaceri mai are?!) pe unde doreşte… muşchii lui şi care are profituri ce ar trebui să fie verificate la sânge de organele abilitate?!
Dar care are curajul să-i înfrunte si care sunt organelle centrale care au curajul să dispună măsuri legale?!

Redau un caz reclamat de ani de zile şi la care parchetul, ca şi instanțele de judecată din Olt, nu au soluționat cauza conform legii.
Se constată că lăsarea în nelucrare a cauzelor 5336/P/2015, 3658/P/2015, 1330/P/2016, 2857/P/2017, 1443/P/2017, /144/P/2018, 142/P/2018, 830/P/2017, 1762/P/2019 instrumentate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina şi de Parchetul dpl Tribunalul Olt, prin reunire şi declinare de competență, au instigat Grupul CEZ să comită infracțiuni după infracţiuni în forma continuată, începand cu anul 2006. IPJ Olt şi Parchetul de pe langa Judecătoria Slatina şi, nu în ultimă instasnță, Parchetul dpl Tribunalul Olt au lăsat în nelucrare cauzele reclamate de societatea Marconf iar Grupul CEZ au prejudiciat interesele și proprietatea SC Marconf.
SC MARCONF SRL a formulat plângere la Parchetul dpl Judecătoria Slatina, formându-se dosarul nr. 5336/P/2015, prin care a arătat că Grupul CEZ a înregistrat fictiv în anul 2006 în contabilitatea proprie, bunul aparținând societății SC MARCONF SRL denumit RACORD 20 KV și PTCZ Criva cu delimitarea instalațiilor CEZ de instalațiile noastre și că tarifează necuvenit societatea SC MARCONF SRL,introducând în prețul de vânzare a energiei electrice consumată de societatea SC MARCONF SRL și servicii de mentenanță, întreținere,avarii,etc., pe care, de fapt, nu le-a efectuat niciodată.
Deși nu a fost rezolvată cauza in temeiul legii, magistrații au continuat abuzurile asupra SC MARCONF SRL pentru că nimeni nu a intervenit pentru pedepsirea vinovaţilor, iar acest lucru a dus în mod artificial prin acte false intrarea în faliment a S.C. MARCONF SRL.
Însă practic s-a pierdut dreptul de creanță pentru foarte mulţi creditori trecuți în tabelul de creanțe întrucât creditorii (fictivi) declarați de instanță (complicitatea magistraților!) și-au însușit întregul patrimoniul societății în cauză, iar ceilalți creditori chirografari, salariații si bugetarii nu au mai avut partea lor legitimă și prevăzută de lege din acest patrimoniu.

Iată pentru ce fac grevă ilegal magistrații şi cum funcționează statul de… (ne)drept. Vom continua demascând crimele magistraților. o
„Oh, urletu-acesta, de unde
răzbate şi mă pătrunde?
Vine din ce zăcăminte?
Din care profunde tării?
Ieşiţi, voi morţi, din morminte,
ca să intrăm noi, de vii”* Radu Gyr)

Vrem dreptate! Deșteaptă-te, române! Acum ori niciodată!
Bădiță Gheorghe, Preşedintele Ligii Dreptăţii Împotriva Corupției şi Abuzurilor, filiala Olt