DNA – talerul cu două fețe – nu a făcut dreptate omului de rând, cinstit. SC MARCONF SRL a fost prejudiciată de grupările infracționale favorizate de polițiștii IPJ Olt și procurorii. DNA, Parchetul dpl Curtea de Apel Craiova și ai Parchetului local Olt, ca şi de magistrații judecători.

Într-o lume cu păcate mari, care se pare numai pot fi suportate de Dumnezeu, ne situăm astăzi într-o formă mai blândă decât potopul lui Noe, dacă ne referim la COVID 19, și ca o pedeapsă cerească se poate observa cum lumea a fost înnebunită de moartea care vine pe bandă rulantă și face victime nenumărate. Dar, vorba unui om înțelept: COVID 19 nu a atacat corupții cu aceeași intensitate,așa cum a atacat pe oamenii simpli!Și cu această idee, putem spune că așa se putea proceda și în cazul pandemiei de corupție!Măsuri extreme, de genul ordonanţelor militare, ar fi trebuit să pună în aplicare un plan diabolic pentru stârpirea acestei pandemii în care un rol important îl avea CSAT şi Preşedintele României pentru că se poate demonstra, cu maximă certitudine şi responsabilitate, crimele pe care le săvârșesc nu numai oamenii politici dar mai ales puterea judecătorească prin formele, instituțiile și, implicit, magistrații săi.Nu de puține ori suntem victimelesau martorii unor decizii și hotărâri nelegale ale magistraților care te fac să-ți faci cruce și să te întrebi cum se poate să existe astfel de cazuri de corupție?!

Dacă ne comparăm cu societatea comunistă de altă dată, regretată din acest punct de vedere de mulți oameni, trebuie să spunem că magistratul a devenit îngâmfatul, afaceristul, coruptul națiunii, pentru că sistemul corupt creat de către clasa politică de după Revoluţia din decembrie 1989 a creat, modelat și lăudat omul nou al vremurilor în care trăim, funcționarul instituțiilor statului lipsit de caracter,criminal, chiar și după aderarea la NATO şi UE, spre disperarea cetățenilor, oameni care formează poporul român.

Şpaga a pătruns, voalat sau, din contră, la vedere, în orice instituție din statul român, iar pentru șpagă funcţionarul public din orice instituție, chiar și magistratul, îți încalcă drepturile sau cu toții, vând averea României și a multor generații.
Oameni politici care au comis furturi sau crime grave sunt liberi sau, şi mai grav, ocupă în continuare funcţii înalte, în loc de a-şi petrece viaţa la puşcărie, pentru că justiţia a fost total politizată și populată cu oameni fără caracter care nu fac dreptate, ci doar afaceri, favorizând clanurile de infractori de care sunt susținuți.Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale, care încalcă promisiunile făcute naţiei considerându-se, totuşi, reprezentanţi ai voinţei legale a poporului român. Cu toţii urmăresc profitul măsurat în milioanele de euro pe care le fură sistematic și fără frică din bugetul naţional sau din bugetul UE, constitutindu-se în grupări infracționale după principiile Mafiei.

S-a observat că în trecut DNA structura centrală sub conducerea lui Laura Kovesi a luat în colimator făptuitorii politici implicati în furtul banului public și mituiți cu șpăgile de milioane de euro, situație incredibilă pentru omul de rând. Însă toată această strategică luptă nu a durat mult. Procedeul de a se pune capăt războiului contra mafiei a fost coordonat de gruparea politică a PSD în general și care a antrenat o serie de infractori aflați deja în dosarele de urmărire penală, unele fiind chiarpe rolul Instanțelor de judecată. Mai întâi, PSD împreună cu CCR au inventat modalitatea de a se denunța protocoalele dintre Parchet – DNA și SRI pentru a lipsi Parchetul deluptătorul din linia intai (n.r. SRI) cel care furniza materialul de urmărirepenală respectiv, proba infracțiunilor de corupție.
Apoi, o altă găselniță mafiotă,au considerat că anumite complete nu erau specializate și competente pentru procesele judecate având ca obiect infracțiuni de corupție, de parcă acei judecători erau vânzători de legume și fructe.Dar, în văzul tuturor, al UE şi NATO,mafia a folosit orice mijloace de luptă în acest scop, după o strategie bine gândită, chiar dacă nu este a statului de drept, pentru a distruge orice redută a acestuia!
A urmat apoi debarcarea, înainte de terminarea mandatului, a Procuror-ului Șef DNA, L. Kovesi,după un rechizitoriu al ministrului de justiție, dar și o revoltă a 3 procurori din DNA, care au trădat astfel cauza luptei împotriva corupției.
S-a demonstrat astfel că statul de drept în România a fost nimicit de mafia juridică si politico-eonomică iar în acest mod pandemia de corupție nu a putut fi eradicată, ci,din contră, a fost ajutată să nu moară și, mai mult, să fie extinsă.
Un caz edificator de corupție, dar și un material didactic pentru studierea crimei organizate din puterea judecătorească este cazul SC MARCONF SRL, societate care a fost supusă tirului mafiei organizate, situaţie favorizată şi de DNA, structura teritorială Craiova,Parchetul dpl Curtea de Apel Craiova, Parchetul dpl Tribunalul şi Judecătoria Slatina ca şi poliţiştii de la IPJ Olt.
Toţi aceşti magistrați şi poliţiști, constituiți în rețele de grupări infracționale organizate, nu au soluționat plângerile reprezentanților SC MARCONF SRL și, în toate aceste cauze, au dispus măsuri nelegale, favorizând făptuitorii, aderând la rețelele de grupări infracționale organizate din teritoriu ale ANIF, Curţii de Conturi şi BRD, protejând activitatea acestora dar cu scopul prejudicierii SC MARCONF SRL,toți săvârșind infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupţie cu scopul de a exonera de pedeapsă pe reprezentanţii instituțiilor sus amintite (n.r.ANIF, Curții de Conturi, BRD).
Precizăm, ca istoric al faptelor încauză, faptul că în anul 2008 SC MARCONF SRL a fost desemnată ca, respectiv, câștigător al licitației publice pentru lucrarea de întreținere şi reparații în amenajările de îmbunătățiri funciare, altele decât irigațiile administrate de Unitatea de Administrare DOLJ.
Locul principal de executare a acestor lucrări fiind ANIF RA Sucursala Dunăre Olt. Valoarea contractului a fost estimată la 14.800.000 lei fără TVA.
Prin decizia nr. 1682/C/1431 din 07.05.2008 Consiliul Naţional desoluționare a contestațiilor a decis cafiind câștigătoarea licitației SC MARCONF SRL.
În data de 9.07.2008 a fost încheiat contractul de lucrări nr. 0807356 din 9.07.2008 în valoare de 2.405.541,12 lei de către ANIF RA reprezentată de Director General Mărăcine Nicolae, Sucursala Teritorial Dunăre Olt,reprezentată de Stoiana Mircea şi director economic Gorgineţu Florin, în calitate de beneficiari şi SC MARCONF SRL, contractul având termen de executare 15.07.2008 – 31.08.2008.
Urmare a faptului că anumite lucrări au fost impuse să fie efectuate de către conducerea ANIF ulterior datei de 01.09.2008, dar, apoi, ulterior, acestea nu au mai fost plătite și nici recunoscute ca fiind aprobate,însă nici inventariate de către ANIF,susținându-se că aceasta este o obligaţie a executantului și că toate aceste lucrări vor fi finanțate din bugetul Ministerulului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Pe toată această perioadă a executării contractului au fost nenumărate„intervențiile” pentru ca personalul de conducere al ANIF să primească şpagă, atât pentru ei cât şi pentru partidul lor din care făceau parte.Mai mult, aceștia au recomandat reprezentantului SC MARCONF SRLsă încheie, ca şi o obligaţie, contracte cu firme agreate de această conducere, respectiv, SC ENERGOROB SRL şi SC TCF DAB SRL. Ca modalitate de lucru i s-a propus reprezentantului SC MARCONF SRL de către Mărăcine Nicolae la un local de la Beharca lângă Craiova să i se dea un comision de 10% din valoarea lucrării pentru el şi pentru partid. S-a refuzat acest lucru şi apoi s-a propus ca firma SC ENERGOROB SRL să emită facturi pentru diverse mărfuri şi servicii iar SC MARCONF SRL să plătească aceste facturi de urgenţă şi cu predilecţie.
Faptuitorul Mărăcine Nicolae l-a chemat pe administratorul SC ENERGOROB SRL, pe numele său, Baltac Lucian, el fiind ce desemnat pentru realtiile in cauzădar și cel care va semna subcontractul cu reprezentantul SC MARCONF SRL,dar și cel cu care se va negocia la decontări.
Reprezentantul SC MARCONF SRL a fost obligat să lase fila de CEC în alb drept garanţie pentru plată lui Baltac Lucian.Modalitatea de transfer al șpăgii era una impusă.
În ziua în care SC MARCONF primea de la ANIF RA plățile, în aceeaşi zi se făcea plata către firma SC ENERGOROB SRL şi se primea înapoi fila de CEC.Aceeaşi procedură a fost impusă şi de director Stoiana Mircea impunându-se un comision de 10% din valoarea lucrării, spunând că această sumă de bani sunt pentru el şi pentru partidul din care provenea.Suma prin care primea comisionul era societatea SC TCF DAB SRL din Dăbuleni, firma de casă a lui Stoiana Mircea, procedura fiind cunoscută anterior și de care uza şi acest director, respectiv, fila de CEC în alb, facturi emise de această firmă pentru mărfuri şi servicii.În ziua în care SC MARCONF primea de la ANIF RA plăţile în aceeaşi zi se făcea plata către firma SC TCF DAB SRL şi primea înapoi fila de CEC.
Astfel, sumele totale pentru cele două persoane prin intermediul celor două firme sunt de 4.000.000 lei din totalul de 9.600.000 lei.Din surse neoficiale, contravaloarea lucrărilor executate de SC MARCONF SRL în baza angajamentelor legale cu ANIF, nerecunoscute de ANIF şi neplătite, dar care sunt exploatate şi în prezent, dovadă utilitatea și necesitatea acestora, a fost încasată de gruparea infracțională formată în jurul directorilor Mărăcine Nicolae, Iosub Alexandru şi Stoiana Mircea care au fraudat patrimoniul societății SC MARCONF SRL cu suma de 6.676.840 lei prin firmele lor de casă, respective:Mărăcine Nicolae prin SC ENERGOROB SRL,Stoiana Mircea prin SC TCF DAB SRL,Iosub Alexandru prin SC CLIF SRL Constanța.Dar o parte din această sumă a ajuns la cealaltă grupare infracțională a lui Darius Valcov, fostul ministru al Finanţelor, prin Adi Barbu şi Flori-nel Barbu cei care au urmat la conducerea ANIF.
Iată modalitatea prin care se privatiza funcţionarul public român şi mai ales, modalitatea de distrugere a mediului de afaceri,suplimentând astfel costurile unor lucrări sau distrugând societatea/societățile ce desfășurau activități legale în cauză.
În acest sens, organele statului trebuiau să ia în calcul că datoriile pe care le-a avut SC MARCONF SRL la BRD,Banca Romanescă, BancPost Slatina în sumă totală de 12.530.565,66 lei trebuiau să fie acoperită în parte de firmele de casă şi de aceşti indivizi, (n.r.conducerea ANIF), cu prejudiciul de 6.676.840 lei.De asemenea,până și contabilul Gorgonețu Florin a șantajat reprezentantul SC MARCONF SRL în sensul că a cerut comision în timpul derulării contractelor, spunând că dacă se va refuza șpaga şi el va refuza semnararea documentelor de plată către SC MARCONF SRL.Cu alte cuvinte, stăpânul învață sluga hoață!
Deşi iniţial s-a refuzat, i-au fost remise acestuia bani împrumutaţi de ladiverse persoane în sume de 3% cash inclusiv pentru sumele plătite celor două societăți SC TCF DAB SRL și SC ENERGOROB SRL.
Toate aceste societăți ce au primit sumele prin tranzactiile in cauză care au fost fictive în raport de obiectul acestora,respectiv, că nu au desfășurat activitățile cuprinse în facturile eliberate și, mai mult, toate aceste activități erau ilegale, nu se putea subcontracta sau asocia pe parcursul derulării activității în cauză, ci doar înainte de licitaţie.
Numitul Stoiana Mircea a beneficiat şi de alte facilități. Acesta a construit o casă de vacanţă cu angajaţii ANIF RA lângă Craiova la ieşirea spre Caracal iar de la SC MARCONF SRL au fost comandaţi pentru această construcţie 132 mc beton care nu au mai fost achitați niciodată.
Refuzul la un moment dat de achitarea a devenit astfel o șpăgă și a dus astfel la prejudiciile pe care le-au creat, cum s-a demonstrat, şi de care niciun organ de urmărire penală nu cercetează amănunțit şi legal cauza pentru că se poate demonstra din aceaste cauze că si ei au mentalitatea hoțului și indiciu rezonabil de primire a șpăgii. Un „ajutor” pentru mine dat de cei menţionaţi, conducerea ANIF,încă un fapt de corupție,a fost şi acela că aceştia au vorbit cu BRD Craiova şi aceştia la rândul lor au vorbit cu BRD Slatina să acorde SC MARCONF SRLîmprumuturi rapide, prin scontarea sau prin procedura de factoring al facturilor de la ANIF RA pentru susținerea lucrărilor și comisioanelor.

În acest sens, SC MARCONF SRL emitea o factură, factură ce era recunoscută şi acceptată la plată de la ANIF iar apoi mergeam la BRD şi luam împrumutul respectiv.Iată model de corupție prin asociere în grup infracțional!!Niciodata BRD nu a executat aceste facturi ci doar a obligat SC MARCONF SRL să contracteze credite noi, garantate cu ipoteci şi gaj precum şi dobânzi impuse.
În momentul în care s-a refuzat orice plată de comision, ANIF RA prin reprezentanţii săi, nu au mai recunoscut lucrările efectuate şi nu au mai plătit nici ceea ce au recunoscut înainte. Mai mult, prin acţiunea concentrată asupra SC MARCONF conducerea ANIF a solicitat control al Curţii de Conturi, filiala Craiova, iar prin acțiunea controlată de grupul infracțional, s-a constatat că numai lucrările efectuate de SC MARCONF SRL nu sunt legale şi consecinţa şi scopul acestora a fost să nu mai plătească aceste lucrări. Aceasta este încă o modalitate de corupţie prin racolarea altor instituții şi altor funcţionari! Toate acţiunile mele au fost desconsiderate de organele abilitate inclusiv de către conducerea centrală a Curţii de Conturi, dovadă a corupţiei la nivel înalt.
Tot ca urmare a situaţiei de refuz a continuării şpăgilor, s-a reziliat și contractul cu ANIF RA sucursala Dunăre Olt, cel de la Mosoroasa Vâlcea cu un prejudiciu de 2.900.000 lei. Lucrările neplătite au dus la faliment SC MARCONF SRL şi de aceea s-a procedat la divulgarea tuturor acestor „proceduri” de corupție, cunoscute de fapt de organele de urmărire penală, dar prin extinderea rețelelor de hoție generalizată la toate aceste instituții, persoana juridică SC MARCONF SRL a rămas cu prejudiciu şi toți hoții care au participat, din diferitele instituții ale statului, au rămas cu profitul din șpagă și în libertate.
Iată cum arată instituțiile Poliției și Parchetului, modelele mafiei organizate și nicidecum ale statului de drept!
Deşteaptă-te, române! Acum ori niciodată!

Bădiță Gheorghe- președintele Ligii Dreptății Împotriva Corupţiei şi Abuzurilor din România, filiala Olt