Clasa politică – în frunte și în combinație cu Justiția- a menținut timp de 30 ani pandemia de corupție. Statul român (Președintele României, Procurorul General, CSM) are de rezolvat cazul Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt, călăul nepedepsit de justiție, ca și a complicilor săi.

Nu au trecut toate ecourile unor alegeri controversate, unde oamenii de bună credinţă parcă au amuțit şi s-au întrebat de ce Dumnezeu a îngăduit această situație, să nu ai oameni politici capabili, de bună credință și să nu poti alege pe cine îți doreşti!
Partidele politice au fost cunoscute de aproape tot electoratul și de o perioadă lungă de timp, așa cum mulţi dintre oamenii politici au fost cunoscuţi de publicul larg dar cunoașterea a însemnat cunoașterea faptelor acestora ca și a caracterului lor.
Această cauză a dus la absența unei majorități a electoratului. Cei cca 73 la sută din alegători ce nu au fost prezenţi la vot a cunoscut că toți acești politicieni au fost împotriva unei normalități și totul a dus la perpetuarea unui sistem anacronic şi criminal care a contribuit la degradarea vieții unei societăți şi a unui popor în care cinstea şi corectitudinea au fost blamate.
Cinstea, alături de celelelate calități morale ale omului, corectitudinea și onoarea rămân indispensabile pentru a respecta dreptatea şi adevărul.
Câtă corectitudine şi cinste au avut politicienii noștri pentru a face dreptate și a respecta adevărul în promisiunile lor, în funcționarea statului de drept cu toate instituțiile sale și, mai ales, pentru a asigura o viață normală acestui popor?!
Românii s-au săturat de promisiunile politicienilor, de partidele cu uşile închise pentru oamenii de bună credință, cinstiti, corecţi, dar şi pentru modul necinstit de promovare a oamenilor mediocri și aventurierilor ce urmăresc doar avantajele materiale pentru ei.
Adevărul despre comportamentul omului cel mai bine s-a sintetizat în Biblie.
Isaia 33:15-16
<<< 15 Cel ce umblă în neprihănire şi vorbeşte fără vicleşug, cel ce nesocoteşte un câştig scos prin stoarcere, cel ce îşi trage mâinile înapoi ca să nu primească mită, cel ce îşi astupă urechea să n-audă cuvinte setoase de sânge şi îşi leagă ochii ca să nu vadă răul, 16 acela va locui în locurile înalte; stânci întărite vor fi locul lui de scăpare; i se va da pâine, şi apa nu-i va lipsi>>>.

Foto -Papa Ioan Paul al II -lea, simbolul căderii comunismului

Ori, se poate constata că toate acele reguli instituite de Biblie prin voința lui Dumnezeu nu au fost respectate de omul pământean şi de aceea se spune că Dumnezeu nu a mai îngăduit omului nici să-și vadă chipul unul altuia, una dintre pedepse aplicate prin noua nenorocire, ca o pedepsă divină asupra lumii întregi, denumit CORONAVIRUS.
După alegeri întâmplările recente au adus, desigur, spre binele României un prim ministru, fost militar de cartieră, dar nu se știe cât va mai dura starea de normalitate.
Pentru că s-a observat cum clasa politică, nedemnă și iresponsabilă, a luat foc, reclamând o dictatură militară, situaţie care nu poate fi de neconceput în contextul pandemiei de… coruptie.Dar odată cu această propunere inspirată a Preşedintelui Iohannis -poate o capodoperă a activităţii sale de până acum- s-a observat că a început „curățenia“ în instituţiile statului român, o mână de adevărat militar care a observat mediocritatea, hoția şi a răspuns pe măsură.
Dar ce se întâmplă în justiţia din România este un fel de amalgam al necinstei cu iresponsabilitatea, lipsa de profesionalism cu hoţia, care duce la concluzia că nu suntem stat de drept, iar situația este menţinută de clasa politică, în combinația nefericită pentru poporul roman, cu clasa magistraților.
Schimbarea legilor şi Constituţiei este o necesitate pentru că acestea trebuie să prevadă, în mod clar şi cu respectarea principiilor şi valorilor democraţiei şi statului de drept, scoaterea justiţiei de sub controlul mafiei, a profiturilor financiare, dar și înlăturarea hoţilor şi criminalilor care au distrus destinele oamenilor.
Oamenii care îndeplinesc funcţiile de magistrat trebuie să fie în primul rând caractere desăvârșite, ceea ce nu se poate constata astăzi.
Muţi dintre ei se consideră oameni cu o cultură îndestulătoare și de calitate, dar dacă luăm în consideraţie acest aspect, deşi nu se verifică într-un procent semnificativ din numărul magistraţilor, se poate confirma teoria poetului Eminescu că nu cultura îl face pe om cinstit și de caracter.
Mihai Eminescu:
„Nu cultura îl face pe om cinstit, și se află în cel din urmă țăran de munte mai multă noblețe de inimă, mai mult caracter, mai mult simț de dreptate decât în Flevii și Caradalele lustruite și aristocratizate”
Statul român are misiunea de a rezolva cazul Marius Oprescu, actualul Președinte al CJ Olt, călăul care şi-a executat victima fără frică de lege în complicitate cu funcționarii Spitalului Județean Slatina, cu politiștii, cu procurorii şi cu magistrații judecători, care au demonstrat existența statului mafiot.

Foto -Imagini de la reţinerea lui Marius Oprescu

Dacă luăm cazul lui Marius Oprescu, actual președinte al CJ Olt, vom putea urmări „sclavia” unui sistem de justiție și lipsa de caracter a unor magistraţi care justifică ticăloșia lor în hotărârile pronunțate prin cuvinte meșteșugite, în stilul şi raționamentul lipsit de adevăr pentru apărarea unui infractor.
Cunoaștem pe judecătorul de la fond, Judecătoria Slatina, respectiv pe Constantin Luis, care a judecat în primă instanță procesul lui Marius Oprescu. Nu-i cunoaștem pe nume pe ceilați magistraţi de la Curtea de Apel Craiova.
Se poate constata că acest judecător, Constantin Luis, este unul dintre cei mai controversați și acuzaţi de DNA pentru fapte care întrunesc elementele constitutive ale unor infracțiunii asimilate infractiunilor de corupţie, dar de cca 4 ani nu s-a întâmplat nimic în cazul său ca și a altor magistrați, complicii săi.
Acest judecător împreună cu procurorul Bălan Liviu şi cu ex-procurorul şef DIICOT, Glugă Adrian, azi judecător al Curții de Apel Craiova -numire ilegală şi iresponabilă a autorităților statului român- au format un grup infracțional denunțați de Silviu Costinel Diculescu, victima lor, și, spre surprinderea tuturor, sunt încă magistraţi!
Ceea ce demonstrează că România nu are stat de drept iar justiţia nu este condusă de oameni competenți! Activitatea judiciară nu poate fi desfășurată în aceste împrejurări, demonstrându-se existența unei mafii organizate de magistrați.

Foto-denunţătorul Silviu Costinel Diculescu

La fond, s-a văzut cum activitatea infracțională a inculpatului Marius Oprescu a fost sistematic protejată prin însăși actul de sesizare de către procurori și, apoi, de către judecătorul de caz, constituind grupări infracționale.

Procurorii s-au limitat doar la sesizarea instanței pentru ucidere din culpă, fără a se referi în principal la constatarea falsului probei de sânge și implicit al faptelor complicilor inculpatului, ca şi anterior, cu referire la faptul că acest inculpat a refuzat să se supună alcooltestului.
Instanţa de fond, prin acel judecător complice, a susținut și motivat în hotărârea sa că victimele au fost cele care poartă întreaga vinovăție pentru producerea accidentului prin lipsa semnalizării atelajului hipo în principal.
În argumentarea sa, instanța de fond a considerat că inculpatul nu putea să fie condamnat pentru că victimele nu au respectat normele de circulaţie pe drumurile publice, iar inculpatul dacă ar fi primit o condamnare s-ar genera o jurisprudență care ar încuraja atitudini de natura celor manifestate de victime.
Iată o concepţie osificată a unui judecător care încurajează săvârșirea infracțiunilor și pe infractori!
Nu era posibil ca judecătorul să nege existența vinovației unui infractor (termenul este utilizat pentru că există probe!) constatată prin probe care aveau capacitatea să ducă la condamnarea acestui infractor.
Probele indubitabile au fost nesocotite pentru că magistratul avea intenţia de a favoriza pe inculpatul, om politic din zonă și care a avut influență asupra magistraţilor din aceste instanțe, fapte dovedite tocmai prin comportamentul și mediocritatea lor juridică evidențiate prin hotărârea care au pronunțat-o.
Procurorii ca și judecătorii nu puteau să nu ia în consideraţie fapta de a nu se supune alcooltestului, fapta de a se înlocui probele de sânge, care erau ale altei persoane, ca și a faptului că, însăși Parchetul, de data acesta a motivat clar că în orice condiţii conducatorul auto trebuie să ia măsurile legale pentru a reduce viteza pentru evitarea oricărui pericol, ca de altfel şi invocarea unei alte fapte constatate prin probe săvârșite de inculpat, respectiv, convorbiri și listing pe telefon care i-au abătut atenția de la circulaţia normală pe drumul public și de la a evita pericolul și accidentul.

Foto-călăul,Marius Oprescu şi victima, Nini Mihai

Este desigur atitudinea unui îmbuibat care se consideră foarte interesant!
În apel, Instanta Curţii de Apel Craiova a considerat la fel, că toată vina îi aparține tocmai victimei/victimelor și că -iată frază fără rațiune juridică şi doveditoare a corupţiei acestei instanţe- inculpatul nu avea capacitatea concretă de a prevedea şi anticipa producerea accidentului de circulaţie pentru că victimele nu au avut îmbrăcăminte reflectorizantă şi semnalizare corespunzătoare.
Judecătorii Curţii de Apel Craiova, dovedind la fel o slugărnicie și corupție pentru a scoate nevinovat pe omul politic iar după teorii, neindicate în cauză, despre culpă, vinovăţie, făptuitori și legăturile de cauzalitate dintre toate acele împrejurări, circumstanţe, calitatea făptuitorilor și a pregătirii profesionale, experienței, psihicului, fizicului acestuia, etc, etc., se menţionează în concluzie că inculpatul nu putea să prevadă în limitele posibilităților subiective ale sale, fizice sau psihice, accidentul în cauză.
Este şi normal că un om beat, care are -tocmai poate din această stare de beţie- şi alte îndeleniciri prohibite de lege în calitatea sa de conducător auto, respectiv, conversaţii şi listiguri la telefonul mobil, dar şi abilități psihice patologice, ifose de mare şef care l-au „ajutat” să nu circule prudent, să nu prevadă pericolul şi să nu comită accidentul.
Aceiaşi atitudine discreţionară, patologică se observă și la aceşti magistraţi! Cine se aseamănă se adună!
Oricine ar observa toate aceste hotărâri judecătoreşti, aberante și lipsite de raţiune juridică, își pune întrebarea cum a fost posibil ca toţi aceşti magistraţi să emită teorii fără valoare și să și formeze convingerea că noi nu avem stat de drept deşi suntem țară UE şi membru NATO!
Lipsesc din acuzaţiile procurorilor şi utilizarea nelegală, în scop personal al incupatului Marius Oprescu, a autoturismului proprietatea CJ Olt, destinat pentru Serviciului Situaţii de Urgență, ca şi incompatibilitatea dintre CJ Olt, ca partea civilă, și calitatea de vicepreşedinte al CJ Olt al inculpatului, situaţie care nu a fost luată în seamă de organele de urmărire penală, și numai vorbim de instanțele de judecată.
Ori, se poate constata că după această situație de favorizare a inculpatului toţi cei care au fost complici şi l-au ajutat au primit recompense pe care le-am dezbătut într-un alt număr al publicației, dar vom reveni în curând cu alte situaţii.

Foto- reţinerea grupului care l-a favorizat pe Marius Oprescu. În prim plan, Andrei Iordache, fostul manager al Spitaluluiu Judeţean Slatina

S-a putut de asemenea observa crima cu premeditare săvârșită, motivul secundar pentru care victima Nini Mihai a decedat, care a fost lăsat fără îngrijire de specialitate şi plimbat între spitale, motiv pentru care procurorii trebuiau să dispună cercetările legale şi trimiterea în judecată a făptuitorilor, temă de reluare și abordare de asemenea într-un alt material.
Cum se poate observa, făptuitorul a beneficiat de ajutor şi încă fapta sa, ca şi a magistraților, nu a fost și nu este supusă cercetării organelor statului pentru că România are un feudalism mafiot care dă autoritate şi autonomie unor magistrați/instanțe la nivel teritorial și care pot fără teamă de lege să săvârșească fapte nelegale și să nu fie pedepsiți de nimeni, hotărârile lor fiind chintesența procedurilor mafiote!

De aceea noi milităm pentru dreptate.
<<< Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane şi zărzării ei peste tine să-i scuturi, ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!!>>>

Deșteaptă-te, române! Acum ori niciodată!

Bădiță Gheorghe – președintele Ligii Dreptății Împotriva Corupţiei şi Abuzurilor – filiala Olt