Lăsat în libertate, Emil Gros, expertul în dat ţepe şi în falimentat firmele şi vieţile oamenilor produce pagube sociale imense în continuare. Asfel de personaje, fără conştiinţă şi valori morale, nu au ce căuta în sistemul juridic din România, deoarece firav, sistemul poate fi oricând parazitat de aceştia. Atenţie, locul unor astfel de indivizi este la PUŞCĂRIE, nu acolo unde se hotărăşte soarta a sute şi mii de societăţii, firme de care depind locurile de muncă a mii şi mii de salariaţi!!!
De numele firmei de insolvenţă EXPERT INSOLVENŢĂ SPRL se leagă cel mai mare scandal din lumea justiţiei din ultimii ani, caz în care au fost implicaţi mai mulţi judecători sindici de la Tribunalul Bucureşti şi firme de insolvenţă din România.
Dosarul de insolvență MARCONF pute rău de tot a grup infracțional organizat. La fel ca în cazul dosarelor de insolvență aranjate de la Tribunalul București, dosarul de insolvență MARCONF pare o copie la indigo a acestora. Este de notorietate faptul că, prin jocuri de culise, lichidatorul judiciar Emil Gros a reușit să pună mâna pe cele mai importante dosare de insolvență disputate la Tribunalul București. Toată această rețea infracțională îl avea în plin centru pe Mircea Moldovan, un judecător sindic de la instanța din București. În 2014, aceste manevre oculte ajung pe masa procurorilor DNA și se lasă cu arestări. În 2015, în baza rechizitorului întocmit de procurorii DNA, judecătorul sindic Moldovan este condamnat la 22 de ani de închisoare pentru matrapazlâcurile comise. În mod suspect, lichidatorul judiciar Emil Gros este lăsat liber. În prezent, lichidatorul Emil Gros este implicat, la fel de dubios, în dosarul de insolvență MARCONF. Dosarul de insolvență nr.1055/104/2012, deschis la Tribunalul Olt, a încăput pe mâinile lichidatorul Gros, la fel de suspect, ca și dosarele aranjate de la Tribunalul București.
Aici judecător de caz este judecătorul sindic Fănel Arabelea. Despre judecătorul Arabelea se știe că pregătirea de bază a acestuia este cea de polițist. Cu toate acestea, chiar dacă nu are prea multă experiență în dosarele de insolvență, judecătorul Arabelea n-ar fi comis totuși atâtea erori procedurale în judecarea procesului de insolvență MARCONF, dacă ar fi rămas în limitele legii. Însă aceste abateri grave de la lege scot în evidență sau mai bine lasă de înțeles că pe dosarul de insolvență MARCONF s-a constituit ad-hoc un grup infracțional organizat, o cârdășie găunoasă, care lezează nu numai interesele acționarilor MARCONF, dar care izbește puternic și în imaginea justiției din România.
O măsură urgentă: destructurarea caracatiței
Gros-Arabelea!
Pe speță există mai multe dovezi clare în ce privește modul părtinitor în care judecătorul sindic Arabelea aplică legea în dosarul de insolvență MARCONF. Dar să privim mai în clar modul în care judecătorul Arabelea aplică legea pe speța dată! În Noul Cod de procedură civilă, la art. 244 alin.(1) este prevăzut faptul că instanța poate suspenda judecata ,,dacă s-a început urmărirea penală pentru o infracțiune care ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea”. Această suspendare poate să se întindă până când hotărârea pronunțată în pricina care a motivat suspendarea a devenit irevocabilă. Așadar, în data de 08.02.2019, în dosarul penal nr.548/P/2019, aflat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, a fost declanșată urmărirea penală împotriva numiților Emil Gros și Alina Costinaș (subalterna lichidatorului Gros), dar și împotriva firmei de insolvență deținută de acesta, EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL București (societate ce fusese implicată și în cazul dosarelor aranjate de la Tribunalul București). Deși se solicită în instanță, de către asociații MARCONF, aplicarea art.244 din Noul Cod de pr.civ., judecătorul Arabelea respinge grabnic și nemotivat această cerere. Ba mai mult, iritat, în ședința din 04.03.2019, judecătorul Arabelea chiar îi obligă pe acționarii MARCONF să predea lichidatorului judiciar EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL București, adică lui Emil Gros, toate bunurile imobile și cheile de acces la acestea (inclusiv de la autoturisme și utilaje). De ce atâta grabă?
Mai ales în condițiile în care împotriva lichidatorului Gros s-a început urmărirea penală pentru matrapazlâcurile comise în dosarul de insolvență MARCONF. Un lucru este mai mult decât sigur, și anume faptul că dacă pică Emil Gros, atunci pică rău de tot și judecătorul Arabelea. Poate la fel de rău ca magistratul Moldovan de la Tribunalul București. Așadar, în aceste circumstanțe, să nu ne mai tot mirăm de graba suspectă a judecătorului Arabelea în a declara falimentul și de a închide cât mai repede dosarul de insolvență MARCONF. Însă dosarul de insolvență MARCONF mai conturează încă un aspect infracțional, tot în genul complicităților toxice. Despre acest gen de complicități vom vorbi mai pe larg în numărul viitor! Se știe că judecătorul Arabelea este fost polițist la IPJ Olt, la cercetări penale. Se spune că la nevoie, atunci când îi sunt afectate dosarele de insolvență, acesta ar apela la diverși polițiști din cadrul IPJ Olt, lucrători ce au în lucru dosare penale cu efecte majore în procesele de insolvență. Dacă este așa, atunci lucrurile sunt foarte grave! Să fie oare doar o pură întâmplare că două dosare aflate în lucru la IPJ Olt, dosare penale cu legătură directă în insolvența MARCONF, au primit soluții de clasare? Aceste dosare au fost ,,lucrate” de comisarul Gabriel Corman și comisarul Alina Dogaru. Continuarea în numărul viitor!