Asistăm la perpetuarea politică în funcţiile administraţiei locale a găştilor sub tutela Partidului Statului Discreţionar (PSD) la nivelul judeţului Olt, grupări de interese şi afaceri penale, aşa cum s-a observat şi la nivel de ţară, fără morală şi fără respect faţă de lege, demonstrate prin faptele lor.
Din toată această reuşită, păcăleală a electoratului, găştile PSD din judeţul Olt au învăţat că orice fapte rele ar săvârşi, acestea nu au nici un răsunet şi mai ales sancţiuni din partea electoratului din zonă. Ce se poate deduce din toate aceste situaţii controversate, imorale şi în dedesubtul lor ilegale de către omul care trăieşte şi simte independent de momentul emoţional, părtinitor şi neinteresat, fără duşmănie, prin lupta raţiunii pure?!
În toate aceste situaţii electoratul a votat Omul sau Partidul?!
Nu se poate conchide că partidul joacă decis rolul şi că actorii politici ai acestuia ar trebui să fie ignoraţi.
Este relevant faptul că la nivelul societăţii PSD a jucat un rol important şi a convins un număr impresionant de alegători, mai ales cei nostalgici perioadei comuniste, dar şi cei fără prea multă carte (acest lucru nu este o jignire) şi, în toată această listă, nu-i putem uita pe cei cu ştate vechi în instituţiile comuniste, creierul organizatoric şi propagandistic al PSD.
Dacă electoratul votează PSD, nu este numai o mentalitate vădit emoţională în acest context şi din această situaţie putem spune că electoratul nu a fost „electrizat” de alte partide şi implicit de actorii politici care nu s-au situat la nivelul cerut de electorat sau au fost lipsiţi de calităţi pentru a se face iubiţi de cetăţeni.
În acest context, nu pot trece cu vederea ce-mi spunea un cetăţean înintea votului de duminică.
„Cum pot domnule să votez pe cei de la PNL care nu îmi inspiră încredere şi văd doar miliţienii lui Ceauşescu cocoţaţi pe scaunul lui Brătianu?! Cum pot să admir un lider al PNL când el nu a făcut o reformă a acestui partid istoric şi are mentalitatea celor blamaţi din PSD?! Ce reforme vor face aceştia dacă ei nu pot să facă o reformă în partidul lor?”
Vorbe încărcate de înţelepciune!!!
Şi este adevărat că PSD a perpetuat şi a adaptat la noua societate demagogia şi s-a remarcat prin lipsa oricăror reforme adevărate la nivelul societăţii postdecembriste, remarcându-se doar prin furtul din averea publică şi prin umilinţa noastră, a celor mulţi şi …. odbidiţi!
PSD a trecut cu brio toate evenimentele criminale importante cu răsunet internaţional a căror criminalitate a fost susţinută de cei mai reprezentativi oameni politici pe care i-a dat după Revoluţia din decembrie 1989, fără consecinţele impuse de lege.
Să reamintim mineriadele, cu un puternic impact internaţional, să reamintim furtul din banul public şi din avuţia naţională.
Să reamintim transformarea instituţiilor statului român în SRL-urile lor, adevărate grupări infracţionale.
Să reamintim transformarea justiţiei într-o putere grotească pentru a susţine puterea politică coruptă şi perpetuarea corupţiei.
Să reamintim, nu în ultimul rând, transformarea funcţionarului public într-un interlop şi, implicit, transformarea statului român într-un stat de clan.
Din aceste concluzii sumare, dar relevante, se poate deduce că Omul politic, mai ales al puterii discreţionare, s-a remarcat prin calitatea sa de interlop, cu fapte penale ce nu au fost sancţionate corespunzător sau care a fost menţinut în toate funcţiile adminstrative şi politice chiar dacă, – mare surpriză – ar fi primit o condamnare cât de mică şi cu contribuţia funcţionarului corupt din puterea judecătorească.
Este relevant a se constata că foarte mulţi oameni politici au fost cercetaţi penal, unele procese durând foarte mulţi ani, alţii au fost găsiţi incompatibili de ANI iar procesele întinse pe o perioadă mare de timp le-au permis continuarea activităţii politice şi administrative.
Luăm exemplul judeţului Olt şi observăm că aleşii locali au fost găsiţi incompatibili de ANI au pierdut procesele dupa circa trei, patru ani, perioadă care le-a permis să rămână în funcţii şi chiar la actualele alegeri au putut să candideze şi unii dintre ei să fie aleşi în aceeaşi ignoranţă totală a electoratului, pentru mulţi dintre aleşii locali mandatele au fost întrerupte, iar Guvernul PSD (cu Paul Stănescu în frunte – vă reamintiţi personajul de tristă amintire!) nu a organizat alegeri locale parţiale pentru a le permite acestora să fie în continuare în alte funcţii, în general de adminstrator public şi să conducă prin interpuşii lor.
Dar unii dintre actorii politici au fost iertaţi de justiţia din teritoriu pentru că relaţiile dintre cele două grupări infracţionale şi de interese sunt evidente.
Cazul cel mai relevant este cel al actualului Preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, reales precum Nicolae Ceauşescu, pe care statul român prin justiţia de la Olt şi Dolj ar fi trebuit să-l condamne, iar instituţiile centrale, în actuala conjuctură juridică nelegală, ar fi trebuit să se sesizeze şi să ancheteze aceste grupări infracţionale, ceea ce nu s-a întâplat (existenţa statului de drept, căruia îi vom dedica un număr separat, sesizând gravele abuzuri ale magistraţior), ca de altfel şi electoratul la aceste alegeri ar fi trebuit să conştientizeze că instituţia de prim rang a judetului Olt, CJ Olt nu poate să fie reprezentată de acest personaj cu grave probleme de caracter, în primul rând.
Românul conştientizează că societatea postrevoluţionară, ca şi statul român (demagogic numit stat de drept!), apar astfel mai primitive şi criminale decât cele din trecut, din societatea comunistă!
Implicarea PSD în justiţie prin imixtiunea şi interesele comune ale acestor grupări, poate lămuri dilemele, întrebările şi constatările că Statul a lipsit cu desăvârşire, lăsând loc haosului, că este lipsit de autoritate, respectiv, că nu poate face nimic pentru a înlătura elementele ostile democraţiei, infractorii din instituţiile statului român, cu atât mai mult electoratul din zonă.
Momentul este bine ales pentru a sublinia vorbele de duh ale compatriotului nostru, desidentul politic, Petre Ţuţea, la recenta aniversare a zilei de naştere (6 octombrie!). Moment de reflecţie şi de a judeca!!!