Politica de clan propusa de baronul rosu, Marius Oprescu, la nivelul judetului Olt, a devenit de multa  vreme o adevarata arma indreptata inspre cei care cuteza sa arate lumii fata hidoasa a conducerii caracatitei pesediste, care a acaparat de mult intregul judet si incearca astazi sa supuna chiar si putina presa libera olteana, folosindu se de amenintari si chiar atacuri nocturne de gherila.

De ceva timp incoace presa independenta din judetul Olt care relateaza periodic despre increngatura periculoasa si penala a liderilor PSD, in frunte cu pelticul Marius Oprescu, se confrunta cu episoade neplacute in care sicanele si amenintarile fatise la adresa celor care scriu despre faradelegile indivizilor care compun varful PSD Olt ajung sa prinda contur si se ajunge, din pacate, la agresiuni fizice in urma carora cei care indraznesc sa scrie despre baroniada rosie a lui Oprescu sunt efectiv calcati in picioare la ceas de seara. Practic, ne aflam intr o faza in care scriitura si argumentul condeiului sunt aproape anulate de brutalitatea celor care executa comanda stapanului. Trebuie amintit ca Oltul este un judet captiv asemenea multor altor judete si ca politica de partid a celor care conduc judetul nu este altceva decat un pretext pentru a se inavuti folosindu se de mijloace mai putin ortodoxe. Blestemul prezent al unui judet care odinioara se inscria pe lista punctelor fruntase de pe harta tarii incepe odata cu crearea Frontului Salvarii Nationale (FSN). Apoi,  dupa  divizarea  blocului canceros creat de bolsevicul Ion Iliescu&co. si aparitia partidelor politice in Romania postdecembrista a urmat dezastrul: cum era de asteptat Oltul s a vazut si el nevoit sa si aleaga baronii. Ani de a randul acesti samsari politici si au vazut de interesele lor si au saracit comunitati intregi de oameni pe care i au tinut prizonieri, folosindu i la fiecare  patru ani ca masa de manevra in timpul campaniilor electorale.  Anii au trecut si la fel s au schimbat intre ei si fariseii politici care, chipurile, ar fi trebuit sa imparta bunastarea de la Bucuresti. Fals! Fara sa insistam prea mult asupra acestui capitol trebui spus ca actuala conducere a judetului si, implicit, a partidului care conduce ca un veritabil  cartel Oltul are in varful piramidei un puscariabil: Marius Oprescu.

Un peltic vindicativ in fruntea banului public!

Despre Marius Oprescu si ascensiunea sa in fruntea PSD Olt si a Consiliului Judetean Olt s a scris destul de mult si poate ca acest controversat cetatean cu iz penal de la Piatra Olt nu ar fi avut nicio sansa sa devina atat de influent in prezent daca nu ar fi avut binecuvantarea tractoristului Paul Stanescu, uns la randul sau secretar general al PSD. Predarea stafetei la CJ Olt a venit la pachet cu un scandal petrecut in 2013. Doar  vicepresedinte al CJ Olt la acea vreme, Marius Oprescu  a accidentat mortal cu masina de serviciu un barbat si a ranit alte trei personae  aflate  intr o caruta nesemnalizata incarcata cu lemne. A urmat o adevarata cursa contra cronometru in care Oprescu a facut tot ce i a stat in putinta ca sa musamalizeze implicarea sa in teribilul accident.

In acest sens, baronul de la Piatra  l a fortat chiar  pe medicul legist Sorin Lesnic sa schimbe raportul privind moartea uneia dintre victimele tragicului eveniment. Pentru ca mai tarziu, Curtea de Apel Craiova sa l achite definitiv pentru acuzatia de ucidere din culpa. Vazandu se scapat din mrejele unei justitii oarbe si coruptibile, Oprescu a incalecat la propriu un judet in care culoarea rosie a partidului pe care il pastoreste se confunda azi  cu sangele pe care unii ziaristi de buna credinta in varsa pe altarul si in numele presei libere. In fapt, despre baronul Marius Oprescu si supunerea unui intreg judet putem scrie la fel de mult cum putem scrie despre orice alt venetic rural, care printr o conjunctura hazardata a destinului a ajuns sa detina putere, bani si proprietati. Multe dintre  aceste active nu figureaza niciodata in declaratia de avere, desigur, insa intotdeauna exista interpusi care sunt dispusi sa preia acest rol de ”proprietar de fatada” al averii celui care face politica. Fara sa cunoasca multa carte dar cu un apetit pentru bani destul de feroce, Marius Oprescu a escaladat treptele de la CJ Olt lasand in urma o familie indoliata si o suma de regrete. Regrete ca justitia din Romania a ajuns la cheremul unor indivizi care patrund pe scena politicii calcand pe cadavre, la propriu!

SC Marconf SRL vs Oprescu, de la articole de presa la pumni si picoare!

Despre intrarea in insolventa a uneia dintre cele mai mari societati de constructii din judet, SC Marconf SRL s a scris timp indelungat si inca se mai scrie. De ce? Pentru ca politicul marsav si influenta pe care acesta o manifesta in mijlocul anumitor  cercuri de interese obscure deloc straine lui Marius Oprescu fac astazi ca anumite instante  judecatoresti din zona Olteniei sa para mai degraba niste virgine unde cel care liciteaza mai mult le poate avea fara drept de apel.  Altfel spus, asta se intampla acum si cu societatea Marconf  SRL al carei patrimoniu urias, desi a fost prost gestionat de catre lichidatorul Expert Insolventa SRL – filiala Bucuresti, mai poate fi inca salvat din mainile asa zisilor creditori care nu urmaresc altceva decat sa puna mana pe activele importante ale societatii care au fost achizitionate cu bani europeni de a lungul timpului si sunt ravnite  din diferite motive in mod asiduu de unii dintre  creditorii- sacali care isi striga pofta pentru creante prin instantele judecatoresti. Toate acestea pe fondul unor amenintari, acte de violenta si incercari de timorare a acelor creditori de buna credinta. Numitorul comun in toata aceasta tevatura nu este nimeni altul decat baronul rosu  Marius Oprescu, cel  care prin intermediul locotenentilor  sai de la Piatra, care compun un grup de interese de ordin politic si economic de temut incearca cu prisosinta sa puna mana pe tot ceea ce inseamna activele societatii fie ele miscatoare sau nemiscatoare. Pe de alta parte, deciziile sau mai bine zis deciziile partinitoare ale instantelor judecatoresti intregesc un tablou in care SC Marconf  SRL pare ca este doar o victima a unui proces inechitabil si care curge intr o singura directie dorita de acolitii baronului de la Piatra. Sa speram ca multiplele formulari de stramutare a intregului proces vor avea un ecou pozitiv si ca instanta se va pronunta, finalmente,  impartial.

”Pumnii” lui Oprescu

Pentru ca presa libera nu este pe placul baronului  Oprescu si toate articolele care scot la iveala actiunile  si complicitatea pelticului de la Piatra vin sa arate cat de josnic si lipsit de scrupule  poate sa fie un personaj obscur si profund emanat al unui sistem politic putred, presedintele CJ Olt tine sa si marcheze terenul de joaca punand pumnul in gura ziaristilor care arata opiniei publice cat de perfid este taranusul ajuns  pe tron. Asa s a ajuns ca un ziarist liber de investigatii sa fie snopit in bataie la ordinul (credem noi!) al celui care pastoreste judetul. Nu stim inca daca motivul il reprezinta ceea ce s a tot scris legat de procesul insolventei SC Marconf  SRL sau pur si simplu este doar o incercare de descurajare a breslei in perspectiva  viitoarelor demersuri jurnalistice insa un lucru este cert: un judet nu trebuie sa traiasca sub domnia terorii unui sistem politic incropit la apelul de seara. Iar libertatea presei este mai mult decat un principiu. Pesemne ca la Piatra Olt acest lucru nu inseamna mai nimic. Cu toate acestea, presa trebuie sa si urmeze cursul ei firesc fiind a patra putere in stat si trebuie sa demaste in continuare  jocurile  necinstite si complet vicioase ale celor care au ajuns sa conduca un judet ca Oltul.

T.M.