Dezvăluirile din zona celui mai important serviciu polițienesc din județul Olt depășesc orice închipuire. În niciun serviciu arondat IPJ OLT nu există mai multă corupție ca aici. Cu mici excepții, lucrătorii acestui serviciu au făcut, mai mereu, jocurile celor aflați la putere. În momentul de față, IPJ OLT are doi comandanți care provin din zona SICE OLT. Acest lucru nu este în regulă. Ei au fost ceruți insistent de senatorul Liviu Voiculescu, șeful Organizației PNL OLT. De ce?! Se știe că senatorul Voiculescu a fost coleg cu cei doi polițiști la SICE OLT. Cariera politică a senatorului Voiculescu putem spune că a fost construită pe baza influenței avute asupra acestui serviciu. Soția senatorului Voiculescu are afaceri în zona jocurilor de noroc. Dacă cu ani în urmă bătălia cea mai mare se dădea pentru acapararea conducerii fostului Serviciu ,,Doi și un sfert” (Departamentul de Informații și Protecție Internă) din cadrul Poliției Române, la ora actuală, politicienii se dau în vânt după controlul asupra Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Cine controlează acest serviciu are controlul total în zona lui de influență. Vorbim de lucruri grave, deoarece la SICE OLT există dosare fabricate la ordin politic sau se vorbește despre dosare ținute la sertar, pentru șantaj. Cazul de săptămâna trecută de la Piatra Olt, când un membru al Ligii Dreptății, filala Olt, a fost călcat de doi lucrători ai SICE OLT, agentul Anton Stănilă și inspectorul Florin Tănăsescu, fără mandat de percheziție și fără ordin de serviciu, se înscrie în acest registru. Dosarul în cauză a fost fabricat la ordinul unuia dintre baronii PSD de OLT, Marius Oprescu. În fapt, la mijloc este vorba despre mai multe dosare, ce oferă informații contradictorii, toate deschise în baza unor presupuse plângeri formulate de instituții importante din județ, organisme publice ale căror șefi sunt numiți politic. În speță este vorba de un dosar fabricat în 2015, la o presupusă sesizare a Gărzii de Mediu Olt. La vremea respectivă, șef la Garda de Mediu era Gheorghe Neacșa, omul lui Darius Vâlcov, fost membru PDL, preluat de PSD.

Așadar, vorbim de o presupusă plângere penală pornită împotriva firmei POND STAR GMT SRL. Dar informațiile cu privire la formarea acestui dosar penal sunt de noaptea minții! Și aici vorbim de informații oficiale, care au stat chiar sub nasul procurorilor și al judecătorilor. Cum a fost posibil așa ceva?! De ce niciun magistrat plătit din bani publici n-a sesizat contradicțiile din dosar? Și nu vorbim aici doar de o simplă încălcare a principiului noncontradicției, ci despre încălcări grave ale drepturilor unui om, târât pe nedrept prin parchete. Există o singură explicație. Procurorii care instrumentează cazul cu sunt în cârdășie cu polițiștii de la SICE OLT, pe dosarul POND STAR GMT SRL. Și nu vorbim fără acoperire. Dar pentru o expunere în clar, iată care sunt informațiile contradictorii luate din documentele oficiale ale instanței! Apoi vă oferim și o explicație a faptului de ce s-a ajuns aici! În încheierea de ședință nr. 15 a completului de la Tribunalului Olt, din data de 18 iunie 2021, se menționează faptul că în data de 13.08.2015, Garda de Mediu Olt a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina împotriva POND STAR GMT SRL, cu privire la presupuse fapte de exploatare ilegală de agregate minerale, fără deținere permis sau licență de exploatare, eliberate de ANRM. În temeiul acestei presupuse sesizări, s-a constituit dosarul penal nr. 3658/P/2015. Însă în contradictoriu, dacă nu chiar aberant, citim în aceeași notă de încheiere a Tribunalului Olt că în data de 10.08.2015 Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina dispune începerea urmăririi penale în dosarul nr. 3658/P/2015. Cu alte cuvinte, Parchetul Slatina pune în mișcare urmărirea penală împotriva patronului de la POND STAR chiar mai înainte de așa-zisa sesizare a celor de la Garda de Mediu. Cum a fost posibil acest lucru?! În baza cărei plângeri devenea activă acțiunea penală, dacă sesizarea era depusă abia la trei zile distanță de la emiterea ordonanței de începere a urmăririi penale?!

Dar să mergem mai departe cu prezentarea acestor aberații judiciare! Tot din încheierea de la Tribunalul Olt aflăm că în data de 15.05.2015, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt dispune preluarea dosarului nr. 3658/P/2015 de la Parchetul Slatina. Această decizie aruncă în aer tot sistemul judiciar din județul Olt. Cum devenea posibil transferul unui dosar penal care nici măcar nu exista la momentul respectivei solicitări adresate Parchetului Slatina?! Dosarul cu pricina avea să fie întocmit abia în data de 13.08.2015, adică cu trei luni mai târziu de la data solicitării de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Există însă o explicație pentru această culpă judiciară. Șeful celor de la SICE OLT este Nicu Dan, soțul șefei Secției de Penal de la Tribunalul Olt. Cu alte cuvinte, contestațiile la dosarele fabricate de polițiștii corupți de la SICE OLT ajung pe masa instanței unde activează, ca șefă de secție penală, judecătoarea Ileana Dan, consoarta șefului serviciulu de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ OLT. Această complicitate este deosebit de periculoasă. În condițiile date, orice anchetă abuzivă a celor de la SICE OLT devine greu de combătut. Despre șeful SICE OLT se spune că este omul banului. Comisarul Dan ar fi avut pe masă și dosarul de evaziune fiscală deschis pe numele omului de afaceri Nicolae Bancu, patronul de la SC MANDEN SRL. La vremea respectivă, Bancu se plângea în stânga și-n dreapta de faptul că polițistul care îl cerceta și-a renovat apartamentul pe banii dați de acesta, în schimbul sprijinului promis. N-a fost să fie! De curând a ieșit la iveală și faptul că șefa Secției de Penal de la Tribunalul Olt, Ileana Dan, ar fi primit mită de la o oarecare Ioana Ungureanu, informații care transpar dintr-un ordin de plată, transfer bancar operat prin Banca Transilvania.

Dumitru Bădescu, zis Bidiloi, angajat al Primăriei Piatra Olt

Dar să revenim la abuzurile din dosarul nr. 3658/P/2015, deschis la Parchetul Slatina și preluat de Tribunalul Olt! Dosarul în cauză a fost instrumentat de agentul Anton Stănilă de la SICE OLT. Săptămâna trecută, după atâția ani de stagnare, agentul Stănilă a ieșit la interval cu acest dosar fabricat, cu scopul clar de a-l intimida pe patronul de la POND STAR GMT SRL. La fața locului, agentul Stănilă a fost însoțit de un alt coleg de la SICE OLT, de inspectorul Florin Tănăsescu, cu misiunea clară de-al înfunda pe patronul firmei. Inspectorul de poliție Tănăsescu avut și el în lucru alte două dosare fabricate, cu trimitere expresă la presupusa evaziune fiscală comisă prin firma POND STAR GMT SRL, dosare deschise în 2017. Aceste acuze n-au fost dovedite niciodată, și nici nu pot fi demonstrate vreodată, deoarece firma POND STAR nu lucrează pe legea minelor, ci pe Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor, unde nu este necesară desfășurarea activității în baza unui permis de exploatare. Cei doi polițiști de la SICE OLT, folosiți săptămâna trecută în operațiunea eșuată de intimidare a membrului Ligii Dreptății, s-au ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu. Încă o șmecherie. Toate dosarele împotriva POND STAR au fost contopite într-un dosar cu număr unic: 29/P/2017. Numărul de dosar în cauză a fost inventat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, tocmai pentru a ascunde abuzurile comise în precedentele dosare de polițiștii de la SICE OLT și de procurorii de caz. Procurorul care instrumentează noul dosar este un apropiat al PSD. Cu sprijinul venit din partea Tribunalului Olt, procurorul de caz și cei doi polițiști de la SICE OLT speră să-l înfunde cât mai grabnic pe patronul de la POND STAR, cu scopul declarat de a-i închide gura, ca să nu mai facă dezvăluiri legate de activitatea infracțională a baronilor PSD din Olt. Lucrurile sunt extrem de grave și arată un modus operandi al mafiei politice din județul Olt. Ordinul de linșare a membrului Ligii Dreptății ar fi fost dat de președintele PSD OLT, Marius Oprescu, în prezent șef al CJ OLT. Fiți cu ochii pe noi! Urmează dezvăluiri incendiare, care vor arunca în aer mafia politică din județul Olt!

Ziarul liga dreptăţii