Reconpensarea judecătorului Arabelea a fost făcută chiar de beneficiarul acestui act ilegal, de către avocatul Cosmin Roșulescu din Craiova. În data de 25 aprilie 2021, dintr-un cont personal deținut la UniCredit Bank SA, avocatul Roșulescu a virat în contul magistratului Fănel Gabriel Arabelea suma de 80.000 lei. Această suma ar reprezenta doar o mică parte din comisionul încasat până în prezent de judecătorul Arabelea pe speța dată. În înțelegere cu judecătorul sindic Arabelea, avocatul Roșulescu, de o bună bucată de vreme, participă în procesul de insolvență al societății MARCONF, fără să depună vreun înscris legal din care să rezulte că ar deține această calitate. Deși la dosarul cauzei se află un înscris din care reiese clar că reprezentantul BRD GROUPE SOCIETE GENERALE este avocata Lucia Novăcescu, în instanță s-a prezentat doar avocatul Roșulescu, prezență girată de judecătorul Arabele, evident. Despre avocatul Roșulescu se știe că a fost colaborator al Securității (turnător).

Cu toate că practică profesia de avocat de ani buni, Roșulescu n-a făcut însă carieră în litigii de natură casnică și nici pe spețele dintre profesioniști. Sau în procesele cauzate de retrocedări. Avocatul Roșulescu s-a ocupat numai de combinații, adică de marile tunuri financiare apărute în jurul proceselor de insolvență. În special, Roșulescu apare foarte des în litigiile în care creditor este și BRD. Mai multe date lasă de înțeles faptul că avocatul Roșulescu ar face parte dintr-o grupare infracțională, grupată în jurul BRD Craiova, bandă formată din avocați, executori judecătorești, lichidatori judiciari, funcționari de bănci și magistrați, grupare specializată în fraudarea legii insolvenței și în acapararea activelor societăților trecute prin această procedură. În primă fază, gruparea vizează creditele neperformante, declarate și considerate de bordul de comandă central al băncilor comerciale astfel, drepturi pe care acestea le cesionează terțelor persoane juridice sau fizice, în schimbul unor sume modice.

După contractarea unor astfel de credite neperformante, grupare se pune rapid în mișcare, adică pătrunde în instanță, se înscrie la masa credală, unde falsifică sumele ce le are de încasat, cu scopul dobândirii unui drept de veto mai mare la masa credală. În circumstanțele date, grupării îi revine apoi destul de ușor să propună instanței lichidatorul judiciar complice. În schema de fraudare apare și avocatul complice, cel care are rolul să stingă din fașă orice demers procedural legal, acte procedurale care ar duce la scoaterea la iveală a adevărului. Fix după acest scenariu s-au derulat lucrurile în insolvența MARCONF. Deși BRD a recunoscut oficial că are de recuperat o sumă foarte mică de la debitoarea MARCONF, falsul reprezentant al BRD, avocatul Roșulescu, a ridicat această creanță la ordinul zecilor de miliarde. Însă o astfel de creanță aberantă n-ar fi fost de niciun folos în speța dată, dacă nu s-ar fi regăsit scrisă și în tabelul definitiv al creanțelor asupra societății MARCONF. În cazul dat, suma aberantă a fost inserată în tabel de lichidatorului judiciar EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL – Filiala București, de complicele Emil Gros. INSOLVENȚĂ SPRL – Filiala București a fost introdusă în dosarul MARCONF ilegal de judecătorul sindic Arabelea. Așadar, în schema operațională de fraudare a procedurii insolvenței MARCONF au existat trei complici, cu roluri bine stabilite, și anume: avocatul Cosmin Roșulescu, fals reprezentant BRD, lichidatorul judiciar Emil Gros, introdus ilegal în dosar, și judecătorul sindic Arabelea, magistrat mituit de avocatul Roșulescu.

Din cauza dosarelor penale deschise și a devoalării infracțiunilor comise cu prilejul acestei insolvenței, lichidatorul Gros a solicitat instanței ieșirea din procedura insolvenței MARCONF, fapt care i-a neliniștit extrem de tare pe cei doi complici. Printr-un simulacru de ședință a creditorilor, Roșulescu, pe mână cu judecătorul Arabelea, a introdus în dosarul cauzei un alt lichidator judiciar, pe EDGE BUSINESS RESTRUCTURING ADVISOR SPRL din București. Însă, ghinion! Societatea în cauză a declinat oferta, refuzând orice amestec în această treabă murdară. De partea cealaltă, judecătorul Arabelea, dincolo de complicitățile arătate, a respins, la foc automat, toate capetele de cerere depuse de fondatorii MARCONF, în dosarele: 1055/104/2012, 1055/104/2012/a94, 1055/104/2012/a95. Disperarea e mare pentru judecătorul corupt Arabelea. În cazul fostului polițist devenit magistrat-șpăgar, nu se pune acum doar problema recuzării din dosarul de insolvență MARCONF. Ci problema reținerii acestuia pentru săvârșirea unor acte grave de corupție. FIAT IUSTITIA, PEREAT MUNDUS!

Ziarul liga dreptăţii